Medyascope'un 'Makbul Göçmenler' Belgeseli Sosyal Medyada Topa Tutuldu

Medyascope'un Bulgaristan Türkleri ile ilgili hazırladığı 'Makbul göçmenler: Bulgaristan Türkleri' adlı belgeseli sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

Bazı kesimlerin "foncu" yakıştırması yaptığı Medyascope, 33 yıl önce Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan Bulgaristan Türkleri ile ilgili bir belgesel-haber hazırladı.

O yıllarda Bulgaristan Türklerine yönelik uygulanan asimilasyon politikası ve baskılara değinilen belgeselde, Türkiye'ye göç edenlerin tanıklarına da yer verildi.

Yaşadıkları acı olayları anlatan Bulgar Türklerine Türkiye'deki yeni göç dalgası hakkında ne düşündükleri de soruldu. 

Verilen yanıtlar ise şöyle oldu:

"Sen 10 milyonu getirmişsin. Biz hep ekmeğimizi paylaşıyoruz o insanlarla. Yalnız Suriyeli değil başka ülkelerden de geliyor. Türkiye'nin bir çare bulması lazım"

"Bence geri çevrilmesi lazım, sınırların kapatılması lazım. Sınırlardan sanki koyun sürüsü gibi geçiyorlar. Öyle sınır mı olur ya?"

"Beni en çok sinirlendiren, böyle bir şeye maruz kaldığı halde kendi yaşadıklarını unutup kendisine yapılan muameleyi göç etmek zorunda kalan ya da bir şekilde kendi isteğiyle göç etmiş o insanlara yapılan davranışlar"

Belgeseli buradan izleyebilirsiniz 📹

Medyascope'un Twitter hesabından da paylaşılan belgesele tepki gösterenler, Bulgaristan'daki Türklerin Osmanlı zamanında Anadolu topraklarından gönderildiklerini ve son dönemdeki göçmenlerle aynı kefeye konulamayacağını söyledi.

twitter.com

Pek çok kişi Medyascope'u 'foncu' diye suçlayarak tepki gösterdi. 👇

Ayrıca bakınız 👇

Göçmen Meselesiyle Gündeme Gelen 'Fonlama' Tartışması Ne? Ruşen Çakır ve Medyascope Neden Hedefte?

Popüler İçerikler

İstanbul Fikirtepe’deki Kentsel Dönüşüm Binaları Tepki Toplamaya Devam Ediyor
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
04.06.2022

ruşen çakır aldı fonu hakkını verecek tabiki.solucan bile bunların karşısında dimdik durur.öyle omurgasızlar.

04.06.2022

Bu ruşen çakır eskiden beri böyleydi hep satılmıştır buna gerçek gazeteciler gazeteci dedi kendini bir bok sanıyor Bulgaristandan gelen türklere gelince bu insanların çoğu zaten osmanlının ıskan politikası uyarınca anadoludan toplanıp balkanlara gönderilen türk aileleridir savaş bitiminde bu topraklar bizden alındıgı için hayali devlet sınırlarının diger tarafında kalmıslardır. Yani edirnede yaşayan vatadaştan bir farkı yok. Suriyelilere ve diğer göçmenler hemen hepsinin sınır dışı edilmesi Kesinlikle beka sorunudur. Kürt meselesi çözülüp hemen gönderilmemliler

04.06.2022

Elmayla armutu kıyaslamak gibi olmuş

04.06.2022

Gotunu basini da yirtsa son yillarda ulkemizin yapisini degistrirmek icin getirilen katilleri sevmeyecegiz SEV-ME-YE-CE-GIZ.......IS-TE-MI-YO-RUZ... Bulgaristandan gelenler oz yurduna donen kardeslerimizdir.

TÜM YORUMLARI OKU (15)