Mecliste Şahap Kavcıoğlu Protestosu: KKM’nin Maliyetini Açıklamadı

KKM maliyeti soruldu

Anka’da yer alan habere göre; Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bugün komisyona KKM ve Merkez Bankası’nın çalışmaları hakkında ilgili sunum yaptı ve milletvekillerine bilgi verdi.

Ancak Kavcıoğlu, Merkez Bankası Kanunu’na atıf yaparak KKM'nin maliyetiyle ilgili açıklama yapmayı reddetti. Bunun üzerine CHP, HDP ve İYİ Parti’nin komisyon toplantısında bulunan üyeleri, Kavcıoğlu’nun tavrını protesto ederek salonu terk etti.

‘Türkiye ekonomisinin altında saatli bomba var’

Komisyon üyesi ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Turan, protesto sonrasında şunları söyledi;

“Bence şu anda bir tür skandala sahne oluyor Meclis. Bürokratik vesayet hatta bürokratik darbe ile karşı karşıyayız. Merkez Bankası Başkanı bugün de geldi 'biz bu bilgiyi veremeyiz' dedi. Düşünsenize Türkiye ekonomisinin altında bir saatli bomba var. Bu bombanın patlayıp patlamayacağını, patlayacaksa ne zaman patlayacağını milletin temsil yeri olarak ifade edilen Meclis'te milletvekilleri, halkın temsilcileri bilmiyor, öğrenemiyor. Bu son noktada bu halkın iradesine karşı son derece saygısızlıktır, çok büyük bir saldırıdır.”

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
02.12.2022

Oda bilmiyordur 😅

02.12.2022

👍👏

02.12.2022

Avaneler battığımızı biliyor... .... Ama... ... Ne kadar derinde olduğumuzu bilmiyorlar... .... 🤪😡😠

02.12.2022

Merkez Bankasinin koltugunda ama aslinda hic bir yetkisi yok.Tayyip Erdoganin kalem müdürleri bile bundan daha bir yetkili.Bu bildiginiz Kukla.Konusmasini bile bilmeyecek kadar özgüveni SIFIR biri.Sarayin siradan bir görevlisi bile bundan daha yüksek sayilir.Kukla ne deniyorsa onu yapiyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ