Meclis O Gün Halka Kapalı...!

4 eski Bakanla ilgili soruşturma önergesi Pazartesi mecliste görüşülecek ama vatandaş görüşmeleri Meclis TV'den canlı izleyemeyecek.

AKP grup yönetimi, 4 eski Bakanla ilgili soruşturma önergesinin 5 Mayıs günü ele alınmasını benimsedi. 5 Mayıs Pazartesi olduğu için Meclis TV’den de yayın yapılmayacak. AKP grubu görüşmelerin önce 2 Mayıs, sonra 6 Mayıs günü yapılmasını öngörmüştü. Ancak son karar 5 Mayıs oldu.

SARRAF DA GELECEK

TBMM görüşmelerinde soruşturma önergesi kabul edilirse 15 kişilik bir komisyon kurulacak. 4 siyasi parti, kendilerine düşen üye sayısının 3 katı isim bildirecek ve çekilen kura sonucu 9 AKP, 4 CHP, 1 MHP ve 1 BDP milletvekili belirlenecek.

Komisyonunun çalışma süresi 2 ay olacak, 2 ay da ek süre alabilecek. Çalışmalar sonucu rapor Genel kurula gönderilecek. Genel kurul, en az 276 oyla Yüce Divan’a sevk kararı verirse 4 eski bakan Anayasa Mahkemesinde yargılanacak.

Meclis komisyonu soruşturma kapsamında adı geçen isimlerin bilgisine de başvuracak. 4 eski bakan da ifade verecek. Ayrıca eski Bakanlarla rüşvet ilişkisine girdiği öne sürülen ve bir süre tutuklu kalan İran kökenli iş adamı Rıza Sarraf’ın da komisyon toplantısında dinlemesi bekleniyor.

Popüler İçerikler

Kıvanç Tatlıtuğ Yok Biz Şok: Dünyanın En Yakışıklı 100 Erkeği Listesinde Türkiye'den 5 Ünlü Oyuncu Var!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı