TBMM Dilekçe Komisyonu’na iletilen başvurular arasında dikkat çeken talepler yer aldı. Öğretmenlere 15–20 gün arasında yıllık izin verilmesi, jandarmanın adının “can damarı” olarak değiştirilmesi, ramazan ayının resmi tatil ilan edilmesi ve kadınlara temel askerlik eğitimi verilmesi gibi öneriler öne çıktı.
AA muhabirinin derlemesine göre, bireysel başvuru yapılabilen üç komisyondan biri olan Dilekçe Komisyonu’na 28. Yasama Dönemi’nde şimdiye kadar yaklaşık 29 bin başvuru ulaştı.
Parlamentoya iletilen dilek ve şikâyetleri değerlendiren komisyona en fazla başvurunun; çalışma ve sosyal güvenlik, adalet hizmetleri, eğitim ile mali konular başlıklarında yapıldığı belirtildi.
devletin en üst karar organına gönderilen taleplerle, bir dilek ağacına bağlanan çaputlar arasında ne fark var ak, isteklere bak xd
Artırıyorum. Alkol almayana da kaba yerine iliştirmek üzere buzlu badem ikram edilsin. Zira hak ediyorlar:)
Üniversite sınavsız olsun her isteyen girsin diye talepte bulunan arkadaş şu an öyle zaten. Edebiyat eksi netiyle edebiyatla ilgili bölüme giren var