Meclis Başkanı Kahraman'dan Akşener'e Sert Cevap: 'Taşeronluğa Teşne Müflis Bir Siyasetçi'

Meral Akşener, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın kendisine 'Meral Kılıçdaroğlu' dediğini belirterek Kahraman'a hitaben bir mektup yazdı. Sosyal medya hesabından paylaştığı mektupta çok sert ifadeler kullanan Akşener, 'Sizin hiç mi kutsalınız kalmadı? Siz kutsallarımızı ne zaman, nerede ve ne karşılığında bıraktınız?' dedi.

Bu açıklamaların ardından bugün, TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı bir açıklama yayınladı. İsmail Kahraman adına başkanlıktan yapılan açıklamada 'Masum bir teşbih, art niyetli ifadelerle kamuoyuna yansıtıldı' ifadeleri kullanıldı.

Akşener, Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu kutlamıştı

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Akşener, Twitter hesabından yayınladığı açık mektupta Kahraman’a şu ifadelerle seslendi

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İstanbul'da İş Dünyası Vakfı tarafından verilen iftar yemeğinde, bir grup ortak tanıdıklarımızın olduğu iftar masasında yapılan sohbet esnasında, adımın geçmesi üzerine 'Şu Meral Kılıçdaroğlu mu?' dediğinizi esefle öğrendim. 

Bir kadının soyadının ancak evlilik vasıtası ile değişeceği açık bir gerçek olmasına rağmen, bu kadar alçak ve şerefsiz bir yakıştırmayı yapmış, TBMM Başkanı olmuş ve hayatın yetmiş yedi yılını geride bırakmış bir Belam yapabilirdi. 

İslami bilgilere vakıf olmak, aileden dini terbiye almış olmak, hukuk öğrenimi, hac görevini yapmak, en yüksek makamlarda görev yapmak ve geride bıraktığınız yetmiş yedi yıllık bir ömür görülüyor ki size hiçbir şey kazandırmamış.

'Babaanne olan bir kadına yapılan nasıl bir yakıştırmadır bu?'

Sizinle 28 Şubat döneminde aynı bakanlar kurulunda birlikte görev yapmıştık.

Eşim ile hemşehri olmanız nedeniyle bana ''gelinimiz'' derdiniz.

Anlaşılan siz yüce dinimizin ahlak ve faziletinden bir şey almadığınız gibi, Türk örf ve geleneklerinden de bir nasip almamışsınız.

Mübarek Ramazan ayında, iftar sofrasında bile böyle bir yakıştırma yapabildiğinize göre İslam sizin üzerinizde sadece bir gömlek, belki bir üniforma. Oruçlu geçirilen uzun bir günün ardından evli barklı, babaanne olan bir kadına yapılan nasıl bir yakıştırmadır bu?

Sizin hiç mu kutsalınız kalmadı? Siz kutsallarımızı ne zaman, nerede ve ne karşılığında bıraktınız?

Kahraman'dan Akşener'in açıklamalarına sert yanıt

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kendisini sert bir dille eleştiren Meral Akşener'e aynı tonda yanıt verdi... Kahraman, açıklamasında Akşener'in açıklamasını cahillik ve art niyet olarak nitelendirdi. Akşener'e Taşeronluğa teşne müflis siyasetçi ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman adına başkanlıktan yapılan açıklama şöyle;

Ramazan ayında İstanbul’da İş Dünyası Vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeği sonrasında Sayın Meclis Başkanımızın ayaküstü birkaç kişi ile arasındaki konuşmada geçen masum bir teşbih, muhatapları tarafından gündem oluşturmaya ve gündemde kalmaya yönelik art niyetli bir şekilde kamuoyuna yakışıksız ifadelerle yansıtılmıştır. Siyasi literatürde makul karşılanacak, siyasi görüşlerin müşterekliğini ifade eden bir teşbihin zorlamayla bir mağduriyet söz konusuymuş gibi paylaşılması, “mal bulmuş mağribi gibi” ucuz ve seviyesiz bir siyasi polemik konusu yapılma çabası kabul edilebilir bir durum değildir.'

'Art niyetli bir düşünce'

'İki kişi arasındaki fikir ve siyasi söylemlerdeki paralelliği ifade eden bir teşbihi kişilerin mahremiyeti ve özel hayatı ile ilgili olarak algılamak cahillik veya art niyetliliktir. Toplumumuzun gelenek görenek, örf ve adetlerini göz önüne aldığımızda bir bayanın ağzına alamayacağı, böylesi çirkin sözlerle, Saygıdeğer Meclis Başkanımıza fütursuzca saldırması en hafif ifadeyle edep sınırlarını aşmaktır. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü öncesinde “Yurtta sulh” ifadesini yaptığı toplantıların tamamında slogan haline getiren, aynı tarihlerde katıldığı televizyon programlarında, milletvekili olmamasına, herhangi bir siyasi partinin genel başkanı konumunda bulunmamasına ve ufukta da seçim olmamasına rağmen “Yakında Başbakan olacağım.” ifadelerini kamuoyuyla paylaşan, taşeronluğa teşne müflis bir siyasetçinin muhatap alınması söz konusu değildir. Bu açıklama kamuoyunun gerçekleri öğrenmesi ve doğru bilgilendirilmesi gayesi ile zorunlu olarak yapılmıştır.'

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
11.07.2017

Korkuyorlar bu kadından.Çatır çatır korkuyorlar.Miting zamanı yapılanları unutmadık.Kadını salona kilitlediler lan ötesi var mı?Konuşamasın diye elektrikleri kestiler.Fakat bu onu durdurdu mu,hayır.Bu sefer meydanlara çıktı.Salonların alabileceğinden daha fazla kişiye seslendi.Fetöcüymüş.Şu sıralar elini ısıran kediyi Fetöcü diye ihbar eden var azizim,beynini kullanamayan insanlar kolayı sever.Bilhassa artık daha çok korkacaklar.Zira hemen hemen bir çok kesimi kendi çatısı altında toplayabilecek ılımlılığa sahip.2019 için gayet güçlü bir aday olabilir.

11.07.2017

Hem ülkücüleri hem de solcuları kapsayan bir kadın korkmak ne kelime götleri ağrıyor şuan acaba nereden vurabiliriz diye düşünüyorlar.

11.07.2017

bu herif öleli çok olmuş ama gömmeyi unutmuşlar. meral hanım bu açığı kapatmış ve gömmüş. helal olsun

11.07.2017

Meclis başkanı tam bir Atatürk düşmanıdır. Daha önceki açıklamalarından biliyoruz. Bu ve bunun gibiler ile haysiyet, şeref, onur anılmaması gereken kavramlardır.

11.07.2017

Atatürk düşmanı olan bu şerefsiz piç, Atatürkün meclisinde bulunmaktan ve maaşını , ödediğimiz vergilerden almaktan hiç sıkılmıyor. Soysuz piç.

TÜM YORUMLARI OKU (93)