Osmanlı'nın 34. Padişahı 2. Abdülhamid'in muhteşem bir insan olduğunu söyleyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eğer Abdülhamid tahttan indirilmemiş olsaydı 1. Dünya Savaşı'nın çıkmayacağını iddia etti.
Osmanlı'nın 34. Padişahı 2. Abdülhamid'in muhteşem bir insan olduğunu söyleyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eğer Abdülhamid tahttan indirilmemiş olsaydı 1. Dünya Savaşı'nın çıkmayacağını iddia etti.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mekteb-i Tıbbıye-i Şahane Külliyesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle yapıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Törene katılan TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a, senato kararıyla, 'üniversitenin gelişimine katkı sağlaması, zihnen, fikren, ruhen ve bedenen sağlıklı bir neslin yetişmesi için yaptığı özverili çalışmalarından dolayı' sağlık alanında fahri doktora unvanı verildi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl törende yaptığı konuşmada üniversiteye ilişkin bilgiler verdi. Daha sonra kürsüye gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yapılan konuşmalardan ve tanıtım filminden çok duygulandığını ifade etti. Türkiye'nin eğitim alanında çok aksamalar yaşadığını dile getiren Kahraman, şöyle konuştu:
'Bizi harpler perişan etti. Evvela Trablusgarp, sonra 1912 Balkan, sonra 1914-1918 Birinci Dünya Harbi, yetişmiş bütün elemanlarımızı elimizden aldı. Birinci Cihan Harbi'nde 2 milyon 900 bin gencimizi askere verdik. Nüfusun yüzde 10'u harbe gitti. Bu oran Almanlarda yüzde 14'tür. 2 milyon 900 milyon askerimizin 1 milyon 50 bini yok oldu. 450 bin şehidimiz var, esir, kayıp var. Bu kadar genç ve diri bir nüfus gidince ne tarlayı sürecek insan, ne çalışacak eleman kaldı. Gelişmemiz durdu, perişan olduk. Almanlar bize bugünkü parayla 8 milyar dolar verdi. Hazıra dağ dayanmaz 9 ayrı cephede savaşıyoruz. Perişan ettiler bizi. O harbe girmeyecektik. Bazıları 'mecburduk' derler. Hayır, hiç de mecbur değildik. Eğer Sultan Abdülhamid Han indirilmemiş olsaydı, hatta Birinci Cihan Harbi çıkmayacaktı, muhteşem bir insandı, en azından harbe girmezdik. 9 milyon 100 bin kilometrekaremiz vardı. 3 harbin sonunda 8 sene içinde 5 milyon 500 bin kilometrekare toprak kaybettik. 1918'de 3 milyon 600 bine indik, Lozan'da da 800'e indik, 2 milyon 800 bin kilometrekare daha verdik. Çok kötü yıkımlar yedik. Bunlardan birisi de eğitim öğretim sahasındaki bozgundur.'
Kahraman, 'uyanık olmak' gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Su uyur düşman uyumaz ve uyanık olduğunuz zaman da size bir şey yapamaz. Uyandığı zamanlardan birisi de 15 Temmuz'daki uyanmadır. Az daha gidiyordu Türkiye. Darbeler, idareleri değiştirir, ihtilaller sistemleri değiştirir. Türkiye 2 tane ihtilal gördü. Biri 1908 İttihat Terakki geldi, bütün sistem değişti; biri de 1923 Cumhuriyet, Osmanlı saltanatının yerine geldi. Diğerleri tamamen darbedir. 1960, 1971, 1980 ama 15 Temmuz 2016 darbe de değildir ihtilal de değildir, bir istila teşebbüsüdür.'
Bende Tayyip gelmeseydi şu an dünyanın hem ekonomik hem politik hem sosyal hem de askeri olarak en büyük gücü olacağımızı iddia ediyorum yok mu arttıran. Varsayımlar tarihi gerçekleri değiştirmez eğer iddia edilenin yarısı kadar zeki olsa idi zaten sonuçlar değişirdi. Daha zeki devlet adamı 1881 yılında dünyaya gelip Türk ün makus kaderini değiştirdi nokta.
Adem'de cennetten kovulmasa şu an cennette yaşıyorduk.
"Herkes politikacılardan şikayet ediyor. Herkes rezil olduklarını söyler. İyi de bu politikacıların nereden geldiklerini sanıyorlar? Gökten düşmezler. Başka bir boyuttan gelmezler. Amerikan ebeveynlerinden, ailelerinden, evlerinden, okullarından, kiliselerinden, iş yerlerinden ve üniversitelerinden geliyorlar ve Amerikan vatandaşları tarafından seçiliyorlar. Yapabileceğimizin en iyisi bu millet. Ortaya koyabildiğimiz bu kadar. Sistemimizin ürettiği budur: Çöp giriyor, çöp çıkıyor. Eğer vatandaşlarınız bencil ve cahilse liderleriniz de bencil ve cahil olur.