MEB Yönetmeliği: İkili Öğretim Nedir, Ne Demek? İkili Eğitim Sistemi Nasıl Uygulanır?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı açıklamadan sonra ikili eğitim sistemiyle ilgili araştırmalar başladı. Özellikle 10 ili etkileyen Kahramanmaraş depremi sonrası MEB, 1 Mart'a kadar eğitime ara verildiğini ifade etti. Eğitim geri kalan 71 ilde 20 Şubat'a ertelenirken, ikili öğretim sistemine geçilebileceği söylendi. Peki ikili öğretim sistemi nedir? İkili eğitim sistemi nasıl uygulanır? İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük depremin ardından eğitim ve öğretime tüm yurt genelinde verilen ara uzatılmıştı. 15 tatilde olan öğrencilerin ders başlangıcı 20 Şubat'a ertelenmişti.

Deprem bölgelerinde yaşanan öğrencilerin ders başı yapacağı tarih ise 1 Mart olarak açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, gerektiği takdirde ikili eğitime geçilebileceği konusunda açıklamada bulundu.

İkili Öğretim Sistemi Nedir?

İkili eğitim sistemi, okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarının sabahçı ve öğlenci olmak üzere ayrı gruplarda eğitim vermesi durumudur.

İkili Öğretim Nasıl Uygulanır?

İkili eğitimin amacı mevcut okul ve sınıf sayısının azaltılmasıdır. Bir grup öğrenci sabah, diğerleri ise öğlen derse başlar. Ders ve teneffüs buna göre ayarlanır. Ders süreleri genişletilebilir.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Özel Okullardan Depremzedelere "Misafir Öğrenci" Kampanyası: Misafir Öğrenci Sistemi Nedir?

Popüler İçerikler

Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı