MEB Yönetmeliği Değiştirdi: Milli Bayramlar ve Atatürkçülük Okullara Geri Döndü

Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik yürürlüğe girdi. Buna göre, milli bayramların okullarda kutlanması yeniden zorunlu hale getirildi. 

MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te neler yer alıyor? Detaylara birlikte bakalım.

Daha önce okul yönetiminin inisiyatifine bırakılan milli bayramlar zorunlu hale getirildi.

AA'nın aktardığı bilgiye göre, yeni yönetmelikte, ‘Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesi’ne, ‘Dünya Okul Sütü Günü (28 Eylül)’, ‘Mevlid-i Nebi Haftası (Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek haftada)’, ‘Cumhuriyet Bayramı (29 Ekim)’, ‘Kişisel Verileri Koruma Günü (7 Nisan)’, ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 Nisan)’, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası (4-10 Mayıs)’, ‘Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı (19 Mayıs)’ ve ‘Zafer Bayramı (30 Ağustos)' kutlama tarihleri esas alınarak gösterildi.

Çizelgede, ‘Vergi Haftası (Şubat ayının son haftası)’ ise tarihi esas alınarak sırası değiştirildi. Adı değiştirildiği için ‘Kutlu Doğum Haftası (14-20 Nisan)’ ibaresi de yürürlükten kaldırıldı.

Atatürkçülük ile ilgili konuların işlenişi öğretmenler kurulunda görüşülecek.

Buna göre, Atatürkçülükle ilgili konuların derslerde işlenişi ile öğretim programlarının uygulanmasına yönelik hususlar öğretmenler kurulunda görüşülecek. “Atatürkçülükle ilgili konuların üzerinde durularak çalışmaların buna göre planlanması ile öğretim programlarının incelenmesi, programların çevre özellikleri de dikkate alınarak amacına ve içeriğine uygun olarak uygulanması, yıllık plan ve ders planlarının hazırlanması ve uygulanmasında konu ve kazanım ağırlıklarının dikkate alınması,” şeklinde eklenen fıkra ile sınıf/alan zümre toplantılarında Atatürkçülük konularının ele alınması sağlanacak.

Öğrenciler ödüllendirilirken devamsızlık süreleri de dikkate alınacak.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.

Lise öğrencilerinin teşekkür ve takdir alabilmeleri için 5 günden fazla devamsızlık yapmamaları gerekiyor.

Her dersten en az iki sınav yapılacak.

Haftalık ders saati sayısına bakılmaksızın her dersten en az iki sınav yapılması esas olacak. Her dönem başında sınav sayısı eğitim kurumu alan zümrelerince, sınav tarihleri ise zümre başkanları kurulunca belirlenecek ve okul müdürünün onayından sonra e-Okul sistemi üzerinden ilan edilecek.

Yazılı sınavlar, gerektiğinde okul, eğitim bölgesi, ilçe, il ve ülke genelinde ortak sınavlar şeklinde yapılabilecek. Bu sınavların uygulanmasıyla ilgili iş ve işlemler Bakanlıkça hazırlanan yönerge veya kılavuz ile belirlenecek.

Popüler İçerikler

Bahis Reklamı ve Teşvik İçin Soruşturma Başlatılmıştı: RTÜK Başkanı TV8 İçin İnceleme Başlatıldığını Açıkladı!
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
YORUMLAR

Olması gerekene sevinir olduk.

Pasif Kullanıcı
01.09.2018

Dönüp dolaşıp,varacağınız tek ebedi yer Atatürk ve ilkeleridir. Isteseniz de istemeseniz de köpekler gibi döneceksiniz çünkü gelecek Ata'dadır,Ata'dır

01.09.2018

zahmet oldu.. geri döndü ne demektir ya. atatürkden bahsediyoruz. atatürkçülüğün kalkması neddir ki zaten.

TÜM YORUMLARI OKU (73)