Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili soruların önceden sızdırıldığı iddiaları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yapmış ve sınav güvenliğinin tam olarak sağlandığını duyurmuştu.
Sosyal medyada paylaşım yapan bir öğrenci velisi ise kızının daha önce hiçbir zaman 400 puanın altına düşmezken sınavdan yalnızca 218 puan aldığını söyleyerek tepki göstermesiyle gündem oldu.
LGS skandalından tamamen bağımsız; kızın sınavda heyecandan batırıp ailesine iyi geçti demiş olması çok muhtemel. Kendi yandaşlarını zaten en iyi okullara sokuyolar, 440 alacak çocuğun puanını 218e düşürmelerinin pek bir anlam ifade edeceğini sanmıyorum.
Kızı yabancı dilde boş bırakmış soruları, diğer derslerde yanlış sayısı 9, 8, 8 , 2, 3 , boş sayısı 11, , 5, 5, 3, 2 kızının hepsini yaptığından emin mi , yoksa kızının başarısızlığını başkalarının üzerine atmış olabilir mi? Kızının hepsini yaptığından emin mi boş bıraktığı şıkları yanlış olarak mı işaretlemişler suçladığı taraf.
Bunu çok anlayamadım. Çocuğun sınavda yapmadığı yanlışlar yapılmış gibi mi gösterilmiş? İddia bu mu?