MEB'in 'Bilimin Yolu Arapça'dan Geçiyor' Yazısı Tartışmaların Odağında

Hükümet 5. sınıfı yabancı dil hazırlık eğitimine ayırmaya hazırlanırken MEB, imam hatip liseleri ve ortaokulları öğrencilerinin bilimsel gelişmeleri takip edebilmeleri için Arapçayı şart koştu.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, 'yabancı dil sorununu çözmüş bireylerin yetişmesi ve güncel bilimsel ilerlemelerin takip edilebilmesi' amacıyla bütün imam hatiplere Arapça bilgi ve etkinlik yarışmalarının düzenlenmesi talimatı verildi.

Milli eğitim müdürlüklerine gönderilen bu talimat ise tartışmalara neden oldu...

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü şu yazıyı gönderdi

Öğrenciler etkinliklerde kullanacakları müzikleri kendileri seçemeyecekler

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, şubat ayı başından mayıs sonuna kadar İHL’ler arasında rekabet yaratacak etkinlikler kapsamında, öğrenciler Arapça bilgi yarışması, Arapça şiir okuma yarışması, Arapça metin canlandırma yarışması ve Arapça hat/kaligrafi yarışması gibi alanlarda okullarını temsil edecek. İmam hatip ortaokullarında ise aynı kapsamda Arapça şiir okuma yarışması, Arapça hikâye canlandırma yarışması ve Arapça çocuk şarkıları yarışmaları düzenlenecek. Ancak bakanlığın hazırladığı yarışma kurallarına göre öğrenciler şiir okuma ve canlandırma yarışmaları içerisinde istedikleri fon müziğini kullanması yasaklandı.

Sosyal medyadan ve Ekşi Sözlük'ten tepkiler geldi

Tepkilere rağmen farklı düşünenler de oldu 👇

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
‘Köyün Tamamı Terör Yanlısı’ Diyen Öğretmen Hakkında Yeni Gelişme: “Ne Açığa Alındı Ne de Sürüldü”
YORUMLAR
10.01.2017

Arapça ? Atatürkçülük dersinin kaldırılması ? Dünya'da ilk moron yetiştiren ülke olucaz hadi bakalım

10.01.2017

inan moron bile yetişmeyecek bence bu sistemle

10.01.2017

Ya kardeşim o zaman gitsenize oraya! Burası Türk coğrafyası, Türkler var, mutluyuz biz böyle, arabı kendi kimliğinden daha çok sevenler siktirsin gitsin bi' zahmet.

10.01.2017

ya kardeşim adamların çoğunlukla oy aldığı kesim yobaz dindar kesim değil mi bizim hoşumuza gitmiyor tamam ama bu habere çok mutlu olanlar var tabi ki ,siyasilerin bilimi sanatı gelişmeyi önemsediğini mi sanıyorsunuz,tek dertleri oy ve kendi yandaşlarını memnun etme.aslında bilseler bu tarz şeyler ülkeyi geri götürmekten başka bir boka yaramaz ama onun için düşünce empati yapma gelişmiş ülkeleri gözlem gerekir. kafasını sadece boş işlere adayan tek düşüncesi cennette huri fantezisi olan ,acaba ağzıma toz girse orucum bozulur mu diyen bir topluma neyi nasıl anlatacaksın ki

10.01.2017

Huriyi ağzına dolayanlarda hayatını karı kız peşinde tüketenler oluyor genelde ve kafanız çok çalışıyor ya boş şeyler peşinde koşmuyorsunuz sizi tutan yok meydan boş ne yaptınız şu zamana kadar?Gözlem dedin ya ben sizin gibileri çok gözlemledim kendi hiçbir bok yapmayıp kendini bir bok zanneden bahaneside hep böyle saçma sapan argümanlar olan embesil kişiliklerden başka birşey değilsiniz

TÜM YORUMLARI OKU (125)