MEB Harekete Geçti: Devlet Okullarındaki 'Sınıf' Ayrımı' İddialarına Soruşturma

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 'bazı devlet okullarında özel sınıflar oluşturularak velilerden para talep edildiği' iddialarına ilişkin inceleme ve soruşturma başlatıldı.

AA'da yer alan habere göre Bakanlık, medyada 'devlet okulunda özel sınıf ayrımcılığı' başlıklı haberlerde yer alan 'özel sınıf oluşturularak velilerden para talep edildiği' iddialarını ve bu konuda MEB'e ulaşan bildirimleri 'ihbar' kabul ederek harekete geçti.

Devlet Okullarında 'Sınıf' Ayrımı: Velilerden 10 Bin Lira Ücret İstendiği İddia Edildi

Şikayetler dikkate alındı

'Okula kayıt, seviye/özel grup sınıfları, yabancı dil özel sınıflarının oluşturulması, proje okulu, öğretmen seçimi, teknolojik/fiziki olanaklar' gibi çeşitli hususlar gerekçe gösterilerek velilerden 'bağış' adı altında veya farklı yollarla ücret talep edildiğine ilişkin haberler ve gelen şikayetler dikkate alınarak, inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Öğrenci ve veliler okul yönetimlerince bilgilendirilecek

Bakanlık ayrıca Anayasa'nın 42'nci maddesine göre eğitim öğretim faaliyetlerinin ücretsiz olduğu, hiç kimsenin bu haktan yoksun bırakılamayacağı, eğitim öğretim faaliyetlerinin eğitimde fırsat eşitliği ilkesi gözetilerek yapılacağına ilişkin, öğrenci ve velilerin okul yönetimlerince bilgilendirilmesini sağlayacak.

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
15.08.2019

37 yaşındayım ve ben ortaokula giderken de vardı bu sistem, Yeğenimi 9 sene önce yazdırırken de vardı... İyi bağış yaparsan, ailen iyi kazanıyorsa, okulun menfaatleri ile babanın mesleği örtüşüyorsa genelde kalbur üstü ailelerin çocukları ile aynı sınıfa kaydederlerdi. Ailen fakir ise, bağış yapacak durumun yok ise, İstersen tam not ile ilköğretim diploman olsun seni nerede serseri, çift dikiş ve fakir, tembel öğrenci var o sınıfa kaydederlerdi. Demek ki artık açık açık yapıyorlar.. (Bak şimdi İsmail hocaya anasıyla beraber yine saygı sunasım geldi. Babasız olan beni sen okumazsın eğitime katkı payı da veremezsin git bir sanayide çırak ol ailene katkı sağlarsın deyip kaydetmek istememişti de, kayda götüren ablam ağzına sıçmıştı)

15.08.2019

Bazı hocaları böyle derin derin anmak farzdır bence.Mesela bende Ahmet Uyanı anıyorum babam polis yada askeri personel değil diye bando takımına seçmemişti yavşak.

15.08.2019

15 ağustos itibariyle bizzat yaşadım. mahalledeki okulun sınıf mevcutları 70 ve üzeri olacağı (ilçe milli eğitimden öğrendiğim sayıdır) ayrıca sınıfların %20lik kısmının yabancı çocuklardan oluşacağı gerçeği sonucu bölgedeki başka bir okula gittik. kontejyan boşluğu oluşması sonucunda eğer minimum 4 bin lira vermemiz karşılığında kayıt edebileceklerini söylediler. sebepleride okulun 3 yıldır yıkım kararının bulunduğu ama yıkmak için ödenek olmadığını, yıkım kararı olduğu içinde okula herhangi bir devlet desteği verilmediğini söylediler. işin hangi ucundan tutarsanız elinizde kalıyor yani. eğitim sistemi bok, bunlarda üzerinde uçan sineklerdir en nihayetinde.

meb günaydın sana...

TÜM YORUMLARI OKU (5)