MEB Açıkladı: İlk Ara Tatil Ne Zaman, Hangi Gün Başlıyor?

İki yıllık bir aranın ardından okula dönen öğrencilerin ilk tatilleri için geri sayım başladı. Okul kapalıyken dönmek için can atan öğrenciler şimdi de “tatil ne zaman başlayacak?” sorusuna cevap arıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) her sene yayınladığı takvimlerde tatil günlerini açıklıyor. Peki, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 2021’in

ilk ara tatili olan Kasım tatili hangi güne denk geliyor? İşte tüm detaylar...

2021 Ara Tatili Ne Zaman? Kasım Tatili Hangi Gün Başlıyor?

Velilerin ve öğrencilerin değişen eğitim sistemiyle beraber kafalarının karışması akıllarda “sömestr öncesi ara tatil ne zaman?” sorusunu uyandırıyor. 2021-2022 eğitim döneminde eğitim gören ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ilk ara tatil dönemi MEB tarafından açıklandı.

İlk dönem ara tatili öğrenciler için 15 Kasım Pazartesi tarihinden 19 Kasım Cuma gününe kadar sürecek. Öğrenciler hafta sonları da dahil 9 gün ara tatil yapmış olacak.

2021-2022 Dönemi Tatilleri

MEB’e bağlı eğitim gören öğrenciler için ara tatilden sonra gelecek olan yarıyıl tatili 24 Ocak 2022 Pazartesi günü itibariyle başlayıp 4 Şubat Cuma’ya kadar 12 gün boyunca sürecek. Hafta sonları ile birlikte öğrenciler toplam 16 gün tatil yapmış olacak.

Öğrenciler için ikinci dönem zili 7 Şubat Pazartesi çalacak ve dönem 17 Haziran Cuma günü itibariyle bitecek.

Yaz tatilinden önce ikinci dönem için verilecek ara tatil 11 Nisan Pazartesi ile 15 Nisan Cuma tarihleri arasında olacak.

Popüler İçerikler

Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı