MBTI Testini Çözenler Buraya! ISFJ Kişilik Tipiyle İlgili Merak Ettiğiniz Bütün Soruları Yanıtlıyoruz

Son zamanlarda adını sık sık duyduğumuz MBTI nedir biliyor musunuz? Myers-Briggs Tip Göstergesi olarak bilinen bu psikolojik testin sonucunda, insanların dünyaya bakış açılarına ve olaylara verdikleri tepkilere göre belirlenen 16 farklı kişilik tipinden hangisi olduğunuzu buluyorsunuz. Eğer sonucunuz ISFJ çıktıysa merak etmeyin! ISFJ ne demek, ISFJ kişilik tipinin özellikleri nedir, ISFJ için uygun meslekler nelerdir, ISFJ kimlerle anlaşabilir... Merak ettiğiniz tüm detaylar için sizi böyle alalım! 👇

Son zamanlarda sık sık adını duyduğumuz MBTI yani Myers-Briggs Tip Göstergesi, insanların dünyayı nasıl algıladıklarını gösteren psikolojik bir test. Verdiğiniz cevaplara göre dört temel psikolojik işlev üzerinden 16 farklı kişilik tipinden birisi size atanıyor.

Öncelikle MBTI tipini öğrenmek isteyenleri buraya alalım.

1. Eğer test sonucunuz ISFJ çıktıysa siz 'savunmacı' karakter tipisiniz! Dört temel işleviniz ise içe dönüklük, gerçekçilik, mantık merkezli ve yargılayıcı olmak.

ISFJ kişilik tipi dünya nüfusunun %14'ünü oluşturuyor.

2. ISFJ kişilik tipindeki insanlar içe dönük olmalarının yanı sıra etraflarında olup bitenden her zaman haberdar, dikkatli insanlardır.

3. Bu kişilik tipinin 'savunmacı' veya 'koruyucu' olarak adlandırılmasının sebebi ise gerçekten etraflarındaki insanlara karşı sorumlu, sakin ve sıcakkanlı olmalarıdır.

4. Kendi alanlarını düzenli ve temiz tutmayı severler, bazen kaytarmaya müsait olsalar da hayatlarını bir düzene sokup ellerindeki işi zamanında bitirmeyi başarırlar.

5. ISFJ karakter tipindeki insanların en olumsuz özellikleri muhtemelen hislerini ve düşüncelerini içlerinde tutmalarıdır.

Kendilerini açıklamakta zorlandıkları için biriktirdikleri tüm negatif hisler maalesef bir noktada patlayabilir ya da diğer insanlara karşı tutumlarını değiştirebilir.

6. Oldukça pratik düşünen bu insanlar için elle tutulabilir doğrular her zaman önceliklidir. Öğrenmek konusunda ise en iyi yol problemleri kendi başlarına çözmeleridir.

7. Bu insanlar hayatlarında büyük değişikliklerle karşılaşmaktan hoşlanmazlar. Aksine inşa ettikleri düzeni her alanda devam ettirmeyi ve bildikleri yoldan gitmeyi tercih ederler.

8. Sessiz insanlar oldukları için dışarıdan memnuniyetsiz gözükebilirler ancak hiç öyle değillerdir! Vefalı ve anlayışlı ISFJ'ler diğer insanların ihtiyaçlarına önem verirler.

Hatta çoğu insan onların fedakarlarının farkında bile olmadan haklarını yer diyebiliriz.

9. Kendilerinin en iyi yanları güvenilir, sabırlı, dikkatli, dürüst ve pratik olmalarıdır. En kötü tarafları ise değişime açık olmamaları, bazen fazla utangaç ve hassas olabilmeleri, kendilerini çok zorlamalarıdır.

10. Söz konusu ilişkiler olduğunda bu kişilik tipindeki insanların ciddiyeti ve aile hayatını sevdiklerini söylemek yalan olmaz. İçe dönük oldukları için sağlam ilişkilere sahip olmaları uzun zaman alabilir.

İş hayatı gibi kendilerinden emin hissettikleri ortamlarda ise tam anlamıyla parlarlar.

11. ISFJ'lerin karakterlerine en uygun meslekler muhasebeci, bankacı, kamu çalışanı, hemşire ve bakıcı gibi dikkat isteyen işler, öğretmenlik olacaktır.

12. Tarihteki ünlü ISFJ'ler arasında iyilik timsali Rahibe Teresa, yazar Agatha Christie, Kate Middleton, basketbolcu Kerim Abdül Cabbar, Tiger Woods, oyuncu Bruce Willis ve şarkıcı Beyoncé gibi isimler vardır.

Diğer MBTI kişilik tiplerini burada bulabilirsiniz;

MBTI Testini Çözenler Buraya! ISTJ Kişilik Tipiyle İlgili Merak Ettiğiniz Bütün Soruları Yanıtlıyoruz
MBTI Testini Çözenler Buraya! ESTJ Kişilik Tipiyle İlgili Merak Ettiğiniz Bütün Soruları Yanıtlıyoruz
MBTI Testini Çözenler Buraya! ESTP Kişilik Tipiyle İlgili Merak Ettiğiniz Bütün Soruları Yanıtlıyoruz
MBTI Testini Çözenler Buraya! ESFP Kişilik Tipiyle İlgili Merak Ettiğiniz Bütün Soruları Yanıtlıyoruz
MBTI Testini Çözenler Buraya! INTJ Kişilik Tipiyle İlgili Merak Ettiğiniz Bütün Soruları Yanıtlıyoruz

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!