MBTI Testini Çözenler Buraya! INFJ Kişilik Tipiyle İlgili Merak Ettiğiniz Bütün Soruları Yanıtlıyoruz

Son zamanlarda adını sık sık duyduğumuz MBTI nedir biliyor musunuz? Myers-Briggs Tip Göstergesi olarak bilinen bu psikolojik testin sonucunda, insanların dünyaya bakış açılarına ve olaylara verdikleri tepkilere göre belirlenen 16 farklı kişilik tipinden hangisi olduğunuzu buluyorsunuz. Eğer sonucunuz INFJ çıktıysa merak etmeyin! INFJ ne demek, INFJ kişilik tipinin özellikleri nedir, INFJ için uygun meslekler nelerdir, INFJ kimlerle anlaşabilir... Merak ettiğiniz tüm detaylar için sizi böyle alalım! 👇

Son zamanlarda sık sık adını duyduğumuz MBTI yani Myers-Briggs Tip Göstergesi, insanların dünyayı nasıl algıladıklarını gösteren psikolojik bir test. Verdiğiniz cevaplara göre dört temel psikolojik işlev üzerinden 16 farklı kişilik tipinden birisi size atanıyor.

Öncelikle MBTI tipini öğrenmek isteyenleri buraya alalım.

1. Eğer test sonucunuz INFJ çıktıysa siz 'savunucu' karakter tipisiniz! Dört temel işleviniz ise içe dönüklük, sezgisel olmak, hissetmek ve yargılayıcı olmak.

Savunucu kişilik tipi oldukça ender görülür ve nüfusun %1'inden azını oluşturur.

2. INFJ kişilik tipindeki insanların doğuştan gelen bir idealizm ve ahlak algıları vardır. Ancak onları diğer idealistlerden ayıran temel özellikleri kararlı ve azimli olmalarıdır.

3. Bu insanlar hayallere dalıp öylece boş boş oturanlar değil, hedeflerini gerçekleştirmek için somut adımlar atabilen kişilerdir.

4. Savunucu kişilik tipindeki insanlar bazen başkalarına yardım etmeyi kendi görevleri olarak kabul ederler. Hayır kurumlarında çalışıp aktif olarak yardım etseler de nihai istekleri kimsenin yardıma muhtaç olmamasını sağlamaktır.

5. Dışarıdan her ne kadar yumuşak dilli ve hoşgörülü gözükseler de kendi görüşlerine olan inançları çok güçlüdür. İradeli yapıları sayesinde inandıkları bir fikir için durmadan uğraş verebilirler.

6. Tanımadıkları insanlarla iletişim kurmakta zorlanmadıkları için dışa dönüklermiş gibi algılanabilirler. Bunun asıl nedeni insani yapılarından dolayı yabancılarla bağlantı kurmakta zorlanmamaları ve sıcak konuşmalarıdır.

7. Ancak INFJ'ler arada sırada kendi başlarına vakit geçirmeye ihtiyaç duyarlar. Hem özgür hissetmek hem de enerjilerini toparlamak için gözlerden bir süre kaybolmaları onlara iyi gelir, yakınları paniğe kapılsalar da...

8. İnançlarına duydukları tutkular, onların kendilerine zaman ayırmamalarına sebep olabilir. Hislerini kontrol altına almadıkları zaman tükenmiş ve bitkin hale gelebilirler.

9. INFJ'ler hem arkadaşlık hem de romantik ilişkilerinde derin anlamlar ararlar. Bazıları kendileri için ideal partneri aramaya fazla takılmış olabilir, bazen de çok seçici davranabilirler.

10. Kendilerinin en iyi yönleri arasında yaratıcı olmaları, olayların iç yüzünü ve insanların niyetlerini kolayca görebilmeleri, tutkulu olmaları, prensiplerine bağlı kalmaları vardır.

11. En kötü yönleri ise eleştiriyi kaldıramamaları, mükemmeliyetçi yapıları, hislerini dışarıya yansıtmamaları ve içlerini çok zor açmaları, tekdüze hayatlardan zevk almamaları vardır.

12. Tarihteki ünlü INFJ'ler arasında bilindiği kadarıyla Adolf Hitler, Mahatma Gandi, fizolof Platon, Leon Trotsky, oyuncu Al Pacino, Carl Jung, Tolstoy ve Dostoyevski gibi isimler vardır.

Diğer kişilik tiplerini burada bulabilirsiniz;

MBTI Testini Çözenler Buraya! INFP Kişilik Tipiyle İlgili Merak Ettiğiniz Bütün Soruları Yanıtlıyoruz
MBTI Testini Çözenler Buraya! ENFP Kişilik Tipiyle İlgili Merak Ettiğiniz Bütün Soruları Yanıtlıyoruz
MBTI Testini Çözenler Buraya! ENTJ Kişilik Tipiyle İlgili Merak Ettiğiniz Bütün Soruları Yanıtlıyoruz
MBTI Testini Çözenler Buraya! INTP Kişilik Tipiyle İlgili Merak Ettiğiniz Bütün Soruları Yanıtlıyoruz
MBTI Testini Çözenler Buraya! ENTP Kişilik Tipiyle İlgili Merak Ettiğiniz Bütün Soruları Yanıtlıyoruz

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
“At Suratına” Sahip Olmak İçin Yüzlerce Estetik Operasyon Geçiren Kadın Gündem Oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
14.09.2021

Bu testi bilmem kaç yıl önce yapmıştım.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ