Mazeret İznine Ayrıldı: Kıvanç Tatlıtuğ ile Fotoğraf Çektiren Hâkim ile İlgili HSK'dan İkinci Açıklama

Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ile mahkeme salonunda fotoğraf çektirdiği için hakkında soruşturma başlatılan hâkim hakkında, HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz'dan ikinci açıklama geldi. Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada 'İnceleme tamamlanınca söz konusu eylemin disiplin cezası gerektirir boyutta olup olmadığının tartışılacak' dedi ve Kıvanç Tatlıtuğ'un yargılandığı davanın hâkimi olmadığını doğruladı.

"Yargı Etiği Bildirgesinde kabul edilen ilkeler kapsamında da değerlendirme yapılacak"

HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, inceleme tamamlanınca söz konusu eylemin disiplin cezası gerektirir boyutta olup olmadığının tartışılacağını belirterek, hakimin eylemiyle ilgili 6 Mart 2019 tarihli HSK Genel Kurulu'nda kabul edilen ve 11 Mart 2019'da kamuoyuna açıklanan Yargı Etiği Bildirgesi'nde kabul edilen ilkeler kapsamında da değerlendirme yapılacağını aktardı.

Yılmaz, Kıvanç Tatlıtuğ'un yargılandığı davayla ilgili tutanağı da paylaştı.

Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Hâkim ve film yıldızının sosyal medyada yer alan fotoğrafı üzerine başlatılan incelemede ilk saptanan resmi gerçek, ilgilinin yargılandığı mahkemenin 13. Asliye Ceza Mahkemesi olup, fotoğrafta yer alan hâkimin 12.Asliye Ceza Mahkemesi hakimi olduğudur.' ifadelerini kullandı.

Öte yandan İstanbul Anadolu Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi S.Ş.U.'nun mazeret iznine ayrıldığı aktarılıyor.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Hâkim S.Ş.U., tepkiler üzerine mazeret iznine ayrılarak bugün adliyeye gelmedi. 

S.Ş.U.'nun bugün bakması gereken talimat duruşmaları için de başka  hâkimin görevlendirildiği öğrenildi.  

S.Ş.U.'nun, yaklaşık 20 gün önce bu mahkemedeki görevine başladığı aktarılan bilgiler arasında.

Bir davada yargılanan oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşan hâkim hakkında inceleme başlatılmıştı.

HSK İnceleme Başlattı: Hakimden Duruşma Salonunda Kıvanç Tatlıtuğ'lu Fotoğraf Paylaşımı

Tatlıtuğ da "Fotoğraftaki hâkim, benim davama bakan hâkim değildir. Kamuoyunu bilgilendirmek isterim" açıklamasını yapmıştı.

Popüler İçerikler

Akılalmaz Olay: Sadece 2.5 Ayda İki Kez Büyük İkramiyeyi Kazandı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
23.09.2019

22 yaşında yeni mezunlar hakim mi oluyor lan. Bu ne böyle. Daha belki hiç sevgilisi bile olmamış insanlar boşanma davasına mı bakıyor. Daha düne kadar babasından haçlık alanlar iş mahkemesinde karar mı veriyor. Ben de diyordum abuk sabuk mahkeme kararları nerden çıkıyor. Arkadaş, hakimler savcılar için en az 5-6 sene avukatlık yapma şartı getirmek bu kadar zor mu? Ama olmaaaz. Araya fetöcü veya solcu karışabilir. Biz riske girmeyelim en iyisi.

23.09.2019

neden bu kadar abartıldı bu olay yahu. olabilir. yargılandığı mahkemenin hakimi de değilmiş. ben olsam ben de fotoğraf çekilmek isterdim. hakim oldu diye tüm isteklerden münezzeh mi. doktor, doktor önlüğü ile fotoğraf çektirse bu kadar konuşulur muydu?

23.09.2019

oraya bi derdinizi s.kim butonu koysalarmis biz basardik ne istiosunuz gencecik hakim kizdan ya sanki katille fotograf paylasmis

TÜM YORUMLARI OKU (8)