Maymun Çiçeği Açıklaması: “Maymun Çiçeğinde Aşı Kaçınılmaz, Devlet Şimdiden Aşı Karşıtlarını Susturmalı”

Afrika’dan dünyaya yayılmaya başlayan ve Avrupa’da da vakaları ortaya çıkmaya başlayan Maymun Çiçeği Hastalığı hakkında Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan açıklama geldi. 

Ceyhan, maymun çiçeği hastalığı vakalarının Türkiye'yi de etkileyebileceğini belirterek, bu duruma karşı ciddi önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Halk TV'de katıldığı Bengü Şap Babaeker ile Sansürsüz programında Türkiye'deki aşı karşıtlığı ve maymun çiçeği hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, dünya genelinde yeniden artış gösteren maymun çiçeği vakalarının Türkiye'yi de etkileyebileceğini belirterek, bu duruma karşı ciddi önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Özellikle aşı karşıtlığının salgınlarla mücadelede büyük bir engel oluşturduğunu ifade eden Ceyhan,"Eninde sonunda maymun çiçeği aşılaması yapılacak. Devlet şimdiden aşı karşıtlarını susturmalı" ifadelerini kullandı.

Maymun Çiçeği (Mpox) virüsünün Afrika’daki yayılım hızındaki artış sebebiyle Dünya Sağlık Örgütü küresel çapta uyarı yayınlanmıştı.

Sağlık Bakanlığı’ndan Maymun Çiçeği Rehberi: Virüs Nasıl Bulaşıyor, Belirtileri Neler?

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
17.08.2024

aşı olan nüfusumuzun bir kısmını kaybettiğimiz covid aşılarının etkilerini tam olarak soramadık

17.08.2024

Olmuyorum aşı

O aşıları kendiniz olabilirsiniz o grizekali covid aşısı yüzünden hiç hasta olmayan ben şimdi bi çok sağlık problemiyle uğraşıyorum bu sefer yemezler 😠

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ