Mayıs Ayında Hangi Hangi Meyveler ve Sebzeler Yenir? Mayıs Ayında Tüketebileceğiniz Meyve ve Sebze Rehberi

Bol vitamin ve mineral içeren ve mayıs ayında özel olarak tüketebileceğiniz birbirinden lezzetli sebze ve meyveleri sizler için yazdık. Mayıs ayında hangi meyveler ve sebzeler tüketilir?  diye merak ediyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz 👇

Kanın temizlenmesine yardımcı olan çilek ayrıca sakinleştirici etkiye sahiptir ve stresi azaltır. Romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.

Karaciğer hastalıklarına iyi gelen erik, kolesterolü dengeler ve kabızlığı giderir.

Çağlanın kalorisi çok düşük olduğu için ara öğün olarak tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca C vitamini eksikliklerini giderir.

Karadut, içerdiği potasyum sayesinde kötü kolesterolle baş etmede en büyük ve en doğal yardımcılarımızdandır. . Güçlü antioksidan özelliği göstermesi ve damarlarımızı tıkayabilecek serbest radikallerle mücadele edebilmesi sayesinde kan, vücudumuzda rahat bir şekilde dolaşma imkanı buluyor.

Yüksek oranda A vitamini içeren Malta eriğine sarı turuncu rengi veren bu vitamindir. Aynı zamanda C vitamini ve B vitamini açısından da zengin bir meyve olan Malta eriğinin lif oranı da yüksektir. Yüksek miktarda demir, kalsiyum, fosfor ve potasyum da içerir.

Tadı ve rengi yetiştirildiği bölgeye göre değişiklik gösteren havuç, bağışıklığı destekler, yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

Arpacık soğan, kanser, şeker hastalığı ve kalp hastalığı gibi kronik rahatsızlıkların gelişme riskini azaltan iyi bir antioksidan kaynağıdır.

Bezelye, kolesterol seviyelerini, özellikle kötü kolesterolü yönetmemize yardımcı olmaktadır. Ayrıca magnezyum, potasyum ve kalsiyum gibi kalp dostu mineraller içererek, kalbi koruyucu karotenoidler ve flavonoller gibi bitkisel besinler içerebilir.

Düşük kalorili olması sebebiyle kilo vermek isteyenlerin diyet programında sıklıkla yer alan taze fasulye, lifli yapısıyla sindirimi kolaylaştırmakta ve kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Kandaki şeker miktarını düşürme özelliğiyle de şeker hastalarına önerilen bir sebzedir.

Demir bakımından zengin olan enginar, antioksidan özelliği sayesinde, toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olarak, karaciğerin sağlıklı çalışmasını destekler.

Kuşkonmaz iyi bir idrar söktürücü olarak da fazla suyun dışarı atılmasına yardımcı olarak şişkinliğin inmesinde faydalı olabilir. Ayrıca kemik sağlığını iyileştirir.

Semizotu, demir ve folik asit gibi mineraller açısından zengin olduğu için anemiden korunmaya yardımcı olabilir. Semizotu, antioksidan özellikleri sayesinde kansere karşı koruyucu olabilir.

Dereotunun özellikle balık ve zeytinyağlı yemekler de kullanımı yaygındır. Ülkemizin hemen her yerinde yetiştirilebilen dereotu, sindirim sistemi için oldukça faydalıdır.

Nane, ağızda zararlı bakteri üremesini önleyerek, dil ve dişleri temizleyerek, ağız sağlığını iyileştirir. Ayrıca hızlı ve etkili bir bulantı kesicidir.

Turpgiller familyasına ait olan roka, Akdeniz ülkelerinde oldukça popülerdir. A, C, K ve P vitaminlerine sahip olan roka, kalp sağlığını korur. Sindirime yardımcı olmasının yanı sıra kan basıncını dengeler.

Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelen bakla, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kötü kolesterolü düşürmeye yardımcıdır

Deniz börülcesi, güçlü iyot kaynağıdır, metabolizmayı hızlandırır ve sindirim sistemini düzenler.

Taze sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca kalp sağlığını koruyarak bazı kanser türlerini önlemektedir.

Az Malzeme Kullanarak Enfes Lezzetler Ortaya Çıkarabileceğiniz 10 Lezzetli Tarif
Ne Yediğine Dikkat Edenler Buraya: Kolayca Hazırlayabileceğiniz 10 Hafif ve Sağlıklı Tarif
Bu Biberlerin Yanında Aşk Acısı da Neymiş! Dünyanın Okurken Bile Bir Yudum Su Almanıza Sebep En Acı 7 Biberi

Popüler İçerikler

Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi
TikTok Fenomenleri Çağla ve Cansu Arasında ‘Erkek’ Kavgası Çıktı: Cansu, Çağla’yı Silahla Vurdu