Mayına Basan File Yeni Protez Bacak Yapıldı, Mosha Şimdi Çok Mutlu!

Dünyadaki ilk protezli fil olan Mosha, boyuna ve kilosuna uygun olarak tasarlanan daha büyük ve daha güçlü yeni protez bacağı sayesinde artık daha mutlu!

Metro'nun haberine göre, sevimli fil Mosha, 10 yıl kadar önce henüz 7 aylıkken Tayland - Myanmar sınırında mayına bastı ve bir ayağını kaybetti. Bu feci olayın ardından hemen Tayland'ın Asya Filleri Vakfı'yla ortak çalışan bir fil hastanesine kaldırıldı.

Cerrah Therdchai Jivacate, kazadan sonra Mosha'ya özel bir protez bacak yaptı. Ama Mosha büyüdükçe, protez bacağı ona küçük gelmeye başladı.

Çünkü Mosha, kaza gerçekleştiğinde sadece 600 kiloydu; ancak, şu an 2000 kilodan fazla.

"Dengesiz yürüyordu ve omurgası eğrilecekti; bu sebepten ölebilirdi de." diyor Jivacate.

Bu yüzden, Mosha için daha büyük ve daha güçlü bir protez bacak yapıldı.

O şimdi çok mutlu ve daha rahat yürüyor. 😍

Mosha'nın da hastası olduğu, 1993'te kurulan Asya Filleri Vakfı Hastanesi dünyanın ilk fil hastanesi ve şu an tam 17 fil hastası var.

Kazanın yaşandığı Tayland - Myanmar sınırı ise hala on yıllar öncesinden kalan mayınlarla döşeli. Umarız daha fazla insan ya da hayvan zarar görmez 😔

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
10.07.2016

hala güzel insanlar var :)

Güzel insanlar... İyi ki varsınız. Keşke kutup ayısı 30 yıl mutsuzlukla boğuşurken de sizler gibi insanlara rastlamış olsaydı. Maalesef böyle güzel insanların sayısı oldukça az.

11.07.2016

Vay be budist kafirler nasılda günah işliyorlar.. Bizim burda müslümanlar sevap için direk öldürüyor cennetliğiz biz.. Yanlız 2 tane fil var resimlerde birinin sağ birin sol ayağı yok.

TÜM YORUMLARI OKU (4)