Maydanoz Nasıl Ekilir? Maydanoz Güneş Sever mi?

Bilimsel adı petroselinum crispum olan maydonozun insan sağlığına saymakla bitmeyen faydası bulunuyor. Yeşil renkli ve damarlı yapraklı bir bitki türü olan maydonoz birçok ülkenin mutfağında da severek tüketilmektedir. Rutubetli ortamları ve sulu alanları seven maydonoz ülkemizde de hem yetiştirilip hem tüketiliyor. Sıklıkla salatalarda tüketilen maydanoz kahvaltılarda veya balık gibi çeşitli yemeklerin yanında tek olarak da tüketilmektedir. Ayrıca maydanoz özel olarak yapılan yemeklerin sunumunu da güzelleştirmektedir. Yaz aylarında çiçek açmaya başlayan maydanoz şemsiye şeklinde açmaktadır. Kokusuz ve oldukça faydalı olan maydonozu yetiştirmek isteyen de bir o kadar fazla. Birçok insan maydanoz ekiminin nasıl yapıldığını merak ediyor. Peki, maydanoz nasıl ekilir? Maydanoz güneşi sever mi? Maydanoz ekiminin püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

Çok dallı ve şemsiye şeklinde yapraklara sahip saplı bir bitki olan maydanoz geleneksel tıpta da birçok hastalığa karşı kullanılmaktadır. Ödem attırıcı, idrar söktürücü ve zayıflatıcı özellikleri bulunan maydanoz ülkemizde de oldukça tercih edilen bir bitkidir. Kendine has bir kokuya sahip maydanoz birçok yemeğe tat vermek için de kullanıyor. Günümüzde insanların doğaya dönüşüyle bitki yetiştirme merağı da arttı. Doğal beslenmenin öneminin artmasıyla da insanlar evlerinde bitki yetiştirmeye başladı. En kolay yetiştirlen bitikilerden biri olan maydanoz doğru yetiştirildiğinde kısa sürede fazla ve hızlı bir verim vermektedir. Bahçelerde sıkça rastladığımız maydanoz evlerde saksılar da yetiştiriliyor. Birçok kişi maydanoz ekimine dair detayları internet üzerinden araştırıyor. Maydanoz ekiminin nasıl yapıldığına ve maydanozun güneşi sevip sevmediğine dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Maydanoz Nasıl EKilir? Maydanoz Güneşi Sever mi?

Birçok kişi özellikle salgınların artmasıyla çeşitli uğraşlar edinmeye başladı. Özellikle hastalıkların artmasıyla önem kazanan doğal beslenme ise beraberinde kişilerin kendi bitkisini kendisinin yetiştirmesine neden oldu. Sıkça tüketilen, faydaları bol olan ve yetiştirmesi de kolay olan maydanoz ise en çok yetiştirilen bitkiler arasında yer alıyor. Maydanoz ekerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Maydanoz ekimi için şu adımları izleyin;

  • Öncelikle maydanozunuzun verimli olabilmesi için iyi bir maydanoz tohumu edinmeniz gerekmektedir.

  • Maydanoz tohumunu almanızın ardında altı delikli orta boy bir saksı alın.

  • Saksının içine dökeceğiniz toprağın bol mineralli olmasına dikkat edin. Çünkü maydanoz mineralli bir toprak istemektedir.

  • Ardından saksının yarısına toprağı boşaltın. Fakat toprağı herhangi bir aletle sıkıştırmayın toprağın aralıklı ve havadar kalması maydanozunuz için iyi olacaktır. 

  • Sonrasında maydanoz tohumlarını bir parmak ara bırakarak yan yana toprağın üzerine dizin.

  • Sonrasında yukarıdan olacak bir şekilde tohumların üzerine toprak dökün. Bu şekilde dökerseniz toprak sıkışmaz ve maydanozun istediği gibi havadar olur.

  • Ardında. maydanozunuza can suyu verebilirsiniz. Toprağı çürütmemek için sulamayı sprey şişeyle yapmanız iyi olacaktır. 

  • Maydanozunun bulunduğu saksıyı gündüz güneş gören bir yere koyabilirsiniz. Maydanozun yetişmesi için 20 derece bir sıcaklık yeterli olacakken sürekli güneş görmemesine dikkat edin. Bu yüzden çok fazla güneş altında bırakmayın daha çok güneşi dolaylı olarak gören bir yere yerleştirebilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Patates Nasıl Ekilir? Patates Ekiminin Püf Noktaları Nelerdir?
Soğan Nasıl Ekilir? Soğan Ekiminin Püf Noktalar Nelerdir?
Domates Nasıl Ekilir? Domates Ekiminde Püf Noktalar Nelerdir?
Biber Nasıl Ekilir? Biber Ekiminde Püf Noktalar Nelerdir?
Saksıya Sarımsak Ekimi Nasıl Yapılır? Evde Sarımsak Ekiminin Püf Noktaları...
Limon Çekirdekten Nasıl Ekilir? Limon Ekimi Nasıl Yapılır?

Popüler İçerikler

"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi