Matrix Üçlemesini Algılama Şeklinizi Değiştirecek Teori: Neo Aslında Seçilmiş Kişi Değil

Yayınlandığı dönemde ağzı açık şekilde izlediğimiz The Matrix üçlemesi, gerek senaryosu, gerek çekim teknikleriyle 2000'lerin başına damga vuran kült bir film serisi. Serinin yayınlanan son filminin üzerinden yıllar geçmesine rağmen bazılarımızın kafasında hala 'The Matrix' ile ilgili farklı farklı teoriler vardır eminim. io9'un yaptığı teori ise algınızı komple değiştirebilir. Buyrun izleyelim.

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
YORUMLAR

Kahin Neo'ya "belki bir sonraki hayatında seçilmiş kişisindir" diyor.Smith Neo'yu vurduğunda Neo ölüyor ve Matrix'te tekrardan doğuyor.Böylece bir sonraki hayatında ve Matrix'in içinde doğarak The One oluyor.Matrix gibi hikayeyi dolaylı şekilde anlatan bir filmde olay örgüsüne farklı bakış açılarından bakarak teoriler üretebilirsiniz ama Neo'nun The One olduğu ve Smith'in ise Neo'nun zıttı olduğu filmde açık bir şekilde belirtilmiştir.Smith bir savunma programı olarak yazılmıştır sınırlandırılmış kontrol yeteneği vardır ama Neo onu parçaladıktan sonra serbest kalmış ve artık sınırları yoktur sisteme bağlı herşeyi sınırsız kontrol etme yeteneğine sahiptir ama Neo Seçilmiş Kişi olduğu için onunla ancak Matrix'in yapı taşlarından birinin Kahin ya da Mimar'ın kodları lazımdır.Smith bu kodlara Kahini ele geçirince sahip oldu. Ve sadece kahin koduna sahip klon Smith Neo nun karşısına çıkabildi Neo Smith'in kodlarını ana makinanın kontrolüne verdi Matrix baştan programlandı

27.03.2016

Neo kahinin ona verdiği kurabiye sayesinde( içinden The One kodu vardır) seçilmiş kişi oluyor The One programı olan kişiler matrixin içinde ölemez. Neo Ajan Smith in içine girerek onu silmeye çalışmıştır ama bunu yaparken bazı The One kodlarını Ajan Smith e aktarmıştır bu sebeple kendini kopyalama yeteneğine sahip olmuş ve bir virüs haline gelmiştir. Aktardığın diğer bilgilere katılıyorum :)

27.03.2016

aslında seçilmiş kişi kara murat..smith'in kütük yozgata bağlı neo zaten mardinli doğma büyme..ama kara murat has be has matrixlidir.. o yüzden battalgazi serilerinden tutun dövüş tekniklerinde hep kasmalar vardır (kafası titrer genelde adam döverken)..neden mi kasmalar vardı? çünkü o zamanlar böle hızlı internet ortamı yoktu çevirmeli bağlantıyla bağlanıyolardı..ve bu bugtan dolayı kalelere rahatça zıplar bi vuruşta on kişi ölürdü..bir de bu açıdan bak.

29.03.2016

lan geyik yapmaya calismissinda sıçmıssın beynini sikim senin o dönemde cevirmeli bağlantı yani dial-up ne arasın 80lelrde yani kara murat filmlerinin cekildigi yıllarda

26.03.2016

hadi ataistler bunuda açıklayın ?

TÜM YORUMLARI OKU (28)