Mathilda'dan Tokyo'ya! Yeniden Yükselişiyle Saçlara Yeni Bir Soluk Kazandıran Bebek Kahkül Modası

Pek çoğumuz saçlarımızla stilimize özgünlük ve yeni bir hava katmak için kahküllerde buluyoruz çareyi. Yüz şeklimize göre doğru kahkülü bulduğumuzda sonucu da muhteşem bir şeye dönüşebiliyor. Asla modası geçmeyen kahküller stilimizin kurtarıcısı aynı zamanda. Şimdi ise yeniden yükselişe geçen mikro kahküller zamanı! 

XS ya da bebek kahkül diye de bilinen bu modele biraz yakından bakalım o halde...

Yıllardır eskimeyen modasıyla bebek kahküller yeniden trend saç modelleri arasında yerini alıyor.

Yeniden yükselişe geçen bebek kahküller, mikro kahkül ya da XS kahkül olarak da biliniyor.

Mikro kahkülün tüm olayı klasik kahküllerin aksine kaşların üzerinde kesilmiş kahküller olması.

Kırmızı halıda çok kez rastladığımız mikro kahkül her türden modelle karşımıza çıkıyor. 💇

Yüzü açıkta bırakan bu model kişiye retro bir görünüm kazandırmasının yanında anime karakterleri gibi bir stile sahip olmanızı da sağlıyor. Adeta manga kitaplarından fırlamış gibi...

Net hatları sebebiyle yüze agresif bir hava katsa da manga minnoşluğu da kazandırıyor. 😁

Kaşların üzerinde kesilmiş olması yüz hatlarından ziyade kaş şeklinin önem kazandığı bir model olmasına neden olsa da kaşlarına güvenenlerin rahatlıkla tercih edebileceği bir model bu...

Son birkaç yılın özetine bakarsak kaşlarımızı halihazırda yeni trendleriyle uzun zamandır ön plana aldığımız bir gerçek. Doğal kaşların revaçta olduğu bugünlerde mikro kahküllerle kusursuz kaşlarınızı ön plana alıp gönül rahatlığıyla sergilemeniz mümkün.

Alnınız ister küçük ister geniş olsun, mikro kahküller doğru uzunlukta muhteşem bir stil yakalamanızı sağlayıp görünümünüze orijinal bir hava da katıyor.

Fakat özellikle küçük alnı olduğu için kahkül tercih edemeyenlerin adeta kurtarıcısı gibi mikro kahküller.

Sinemada ve televizyonda da bolca örneğini gördüğümüz ve birer ikon haline dönüşmüş karakterlerle mikro kahkülün kullanımı da uzun kahküle göre çok daha kolay ve rahat açıkçası.

Özellikle biraz kalın telli saça sahipseniz mikro kahkül fazla işleme gerek duymadan kendi şeklini alabiliyor. ☹️

Fakat bu yine de çaba göstermeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Mikro kahkül yapısı gereği dümdüz bir model istediği için düzleştirici veya fön gibi uygulamalarla kahkülünüz şekillendirilmeye mütemadiyen ihtiyaç duyacaktır.

Emek istediği için de yaptırmadan önce iyice düşünüp karar vermenizi gerektiriyor tabii ki.

Ama yine de mikro kahküllerin neredeyse her saç modeline cuk diye oturması da cabası...

Alışık olduğumuz ikonlarda gördüğümüz küt veya bob kesim saçların yanında uzun saçlara da ayrı bir hava katıyor.

Her şeye rağmen mikro kahkülü çene hizasındaki küt model saçlarla özdeşleştirmemek elde değil. Net çizgileri olan bu model yuvarlak hatlı yüz biçimine sahip olanların tercih edebileceği bir model.

Ne de olsa Amelie, Mathilda derken şimdi de hayatımıza La Casa de Papel'in Tokyo'su kusursuz mikro kahkülleriyle hayatımızda yer edindi. Biz bu modele böyle aşık olduk! 😍

Kahkülün atkuyruğu saç modeliyle özel bir bağı var adeta! Mikro kahkülle ise bu olağanüstü görünümü pekiştirebilirsiniz.

Bella Hadid'in dümdüz kesilmiş mikro kahkülü ve sıkıca topladığı saçları ünlü süpermodele stil sahibi bir şıklık kazandırmış mesela. 👏

Yine de bu modeller gibi kalın kahkül kesebilecek cesareti bulamıyorsanız, Angelina Jolie gibi cılız kahküllerle işe başlayabilirsiniz.

Malum kahkülden geri dönmesi kolay değil, sabır selamet isteyen bir iştir. O yüzden işe daha az cesur modellerle başlamak avantaj olabilir. Cılız kahkül denilen bu model tam da bunun için var.

Mikro kahkülünüz ne kadar kısa olursa o kadar etkileyici bir görünüm kazanacağınızı ise unutmayın.

Emma Watson'da gördüğümüz bu model oldukça kısa kahküle hoş bir örnek. Genç oyuncuya bu özensiz kesilmiş mikro kahkül epey yakışmış doğrusu!

Saçınızın aksesuarı kahkülünüz olacak elbette ama özellikle bu yılın modası ressam bereleriyle nasıl yakıştığına inanamayacaksınız! Adeta Parisyen bir edayla sokak stilinize yeni bir soluk kazandırabilirsiniz.

.Unutmayın; kahkül ciddi bir meseledir, geri dönüşü zordur. Makası vurmadan önce gerçekten inanıp karar vermelisiniz. Bizden söylemesi! 😉

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
27.02.2018

kahkül çok tehlikeli bir illettir arkadaşlar. daha önce defalarca deneyip iyi sonuçlar almadığınız halde bunu unutturur ve bir gün aniden içinize kahkül kestirme isteği düşer. yine kestirir yine pişman olursunuz. bu böyle devam eder...

yakışan var ama çoğunluk etrafta sivrisinek gibi dolaşıyor.

27.02.2018

sadece tokyoya özgü olmalı bu saç modeli :D

TÜM YORUMLARI OKU (12)