ÖSYM'nin açıkladığı YGS sonuçlarına göre 'sıfır çekenlerin' sayısı geçen yıla oranla arttı.
Geçen yıl çeşitli nedenlerle 61 bin 482 aday sınava giremezken bu yıl 102 bin 949 aday sınava girmedi. Bu artışta, bu yıl ilk kez uygulanan ve tartışmalara neden olan 15 dakika kuralının etkili olduğu düşünülüyor.
Adayların bu yıl Türkçe ve Matematik testlerinde doğru ortalamaları geçen yıla göre daha da düştü. En düşük test ortalamaları her yıl olduğu gibi fen ve matematik testinde. 40'ar soruluk testlerde doğru ortalaması matematikte 5, fen bilimlerinde ise 4,6.
1) Liseleri, ortaokulları kapatarak İmam Hatip yaparsan bilim adamı yetiştirme şansın kalmaz tabi. 2)Öğretmenlerin durumları ortada; bir çoğunun emekliliği geldiği halde geçim derdi sebebiyle emekli olmuyor. Böyle olunca da gelişen teknolojiye ayak uyduramıyor. 3) Takdir alan öğrenci sayısı, okuyan öğrenci sayısından fazla neredeyse. 4)Eğitim sistemini her sene değiştirirsen, Meslek Lisesi öğrencileri ile Fen Lisesi öğrencilerini aynı sınava sokarsan sonuç budur. Son) Tebrikler, eğitim sisteminin de anasını siktiniz.
Din dersleri kaldırılsın. Dini öğrenmek isteyen aile tarafından ya da kursuna gidebilir. Çocuğun küçük yaştan ilgi ve becerisine göre kategorize edilmesi gerekli. öyle liseye kadar eşit daha sonra fm,mf diye ayırmak olmuyor işte. daha ilkokul 5 te bunun az da olsa ayrılması gerekiyor. seçmeli derslerin kağıt üstünde değil gerçekten de öğrencinin isteğine göre seçtiği ve daha sonra bu seçtiği derslere göre ilerdeki eğitim hayatını şekillendirdiği bir eğitim sistemi bu ülkeyi kalkındırır. he bu arada imam hatipler kapatılsın.
ana babalarının aldıgı binlerce TLlik telefonları ellerinden düşürmeyişlerine bakınca fazla bile yapmışlar aq