Matematik Bilmeden Sınavlarda Nasıl Full Çekilir?

Türk eğitim sisteminin geldiği son nokta. Dakikada 1 soru çözmek zorunda olunan sınavlarda bu tip ezber ve basit teknikler uygulanmasına şaşırmamak lazım...

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
24.10.2016

Hocaya uyuz oldum, bu ne simdi? Ders mi veriyorsun yoksa ilizyon gosterisimi yapiyorsun? Ne demek ''Meslek Sirri'' senin isin egitim vermek, bildigini ogretmek ki, zaten ogretmek icin egitim aldin ve maas alyorsun. Oldu, teknigi verme ezbere dayali yolla cocuklari sinava, hasbelkader cikarlarsa sinavdan, bi halt bilmeden giderler Universiteye... Tabi sen gorevini layiki ile yaptin ve cocukklari Bir ust okula yolladin gerisi seni ilgilendirmez. Nasil bir egoistlik, narsistlik ve nankorluk bu. Seni ogretmen diye cagiranlara aciyorum...

24.10.2016

Sen de haklısında eğitim sistemi sende bilgi istemiyor ezbere dayalı bi eğitim görüyoruz. Hem de yabancı ülkelerde lisede gördüklerini bize orta okulda gösterip kafalarımızı aşırılıkla doldurup beceriksizleştiriyorlar. Hoca onun farkında ve ona göre anlatıyo.

25.10.2016

gençler bu tip soruları olması gerektiği gibi çözmeyi öğrenin. üniversitede bunların babaları karşınıza çıkınca şuna 1 ekleyeyim mantığı işlemeyecek. 5 satır işlemi çok görmeyin 5 sayfa işlem yaptığınız olacak sadece 1 soru için. matematiği öğrenin, inanın çok basit bu kaçtığınız işlemler. bir takım kalıplara dayanarak öğrenmek, farklı bir şekilde ezberlemek, sınavınızı riske atmak için aşırı basit bu işlemler. ha bunu da öğrenin eyvallah, şansınıza karşınıza bu kalıptan soru gelir çözersiniz zamandan tasarruf edersiniz. ama buna bel bağlanmaz.

25.10.2016

Sonunda mantıklı bir yorum.

26.10.2016

Görüyorum ki adama laf edenler olmuş. Bi kere matematiği çok iyi olmayanlar zaten bu yöntemleri kolay kolay kafasında tutamaz; onlar için kafalarında tutabildikleri kadarı, matematiği iyi olanlar için de 5-10 soru bile olsa süreden ettikleri tasarruf yanlarına kâr kalır. Velhasıl adama laf etmeye gerek yok, böyle eğitim sistemine böyle cevap verilir.

Pasif Kullanıcı
26.10.2016

Adamin teknigine veya teknigin dogruluguna bir lafim yok (laf edenlerden biri oldugum icin cevap veriyorum yorumuna) Benim lafim adamin tavrina. Ne demek (meslek sirri) Sen bir egitimcisin ve isin egitmek. Eger bir konunun farkli bir anlatimi varsa ve pratik ise tabi bunu kullanacaksin ama ''Nasil yaptiniz hocam?'' diye soran bir ogrenciye ''Meslek sirri(!)'' diyemezsin. Senin meslegin zaten sir meslegi degil, tam aksine izahat meslegi hatta anlayana kadar izahat. Eger sonuca nasil ulastigini, bu yolu nasil buldugunu anlatirsa ogrencilerine farkli sekilllerde de kullanabilir veya daha da gelistirebilirlerde ama daha onemlisi konuyu daha iyi kavrar.

TÜM YORUMLARI OKU (103)