Masumlar Apartmanı Safiye'nin Bile Unutabileceği Muhakkak Temizlemeniz Gereken 12 Eşya

Ev temizliğinin önemli olduğu şüphesiz. Ama ne kadar temizlerseniz temizleyin bazı nesneleri ve noktaları gözden kaçırabilmek mümkün. Bakterilerin sağlığınızı etkilemesine izin vermeminiz için sizler için önemli ipuçlarını listeledik.

1. Yeniden kullanılabilir çantaları nasıl kullandığınız önemlidir.

Bu çantalar, her ne kadar çevre dostu olsa da bakteriler için de harika bir yuva olabilirler. İnsanlar bu çantaları genellikle yiyecek taşımak için kullanıldıklarından dolayı içlerinde artıklar bulunabilir. Bu durum da bakterilerin oluşmasına ve ürünlere yapışmasına sebep olabilir.

Bu çantaları kullanırken ürün türüne göre farklı çantalar kullanmak ve düzenli olarak yıkamak çok önemlidir. Ayrıca ürünlerinizi boşalttıktan sonra çantaların içinde kalan çöpleri de atmayı unutmayın.

2. Tencere kapağı kollarındaki bakterileri unutmamak gerekir.

Çoğu insan kapakları yıkar ama tutamaklar, kalıntıların biriktiği küçük oluklara sahip olduğu için daha dikkatli bir temizlik gerektirir yoksa bakterilerin üremesine neden olabilir, bu da ellerinizle veya yemeğinizle temas ederse sizin için zararlı olabilir.

Onları iyice temizlemek için bir miktar sirke eklediğiniz ılık suya batırın. Bu bakterileri tamamen yok edecektir.

3. Süzgeçleri daha dikkatli temizlemeniz gerekebilir.

Süzgeçler, insanların genellikle dikkatsizce yıkadıkları mutfak eşyalarındandır, ama küçük delikleri olduğu için farklı bir bakıma ihtiyaç duyarlar.

Onları temizlemenin en iyi yolu, yaklaşık 15 dakika boyunca deterjan ve temiz su koyduğunuz bir kaba batırmak ve ardından kıllı bir fırça yardımıyla su ile birlikte fırçalamaktır.

4. El blenderlarının pisliğini hayal bile edemezsiniz.

Bu aletin bıçaklarının arkasında ne kadar garip şeylerin birikebileceğini tahmin bile edemezsiniz. Kalıntıları temizlemenin en iyi yolu, bir kabın içerisine deterjan ve su ekleyerek aleti kabın içinde çalıştırmaktır.

5. Dolapların üstü ve buzdolabını temizlemeyi ihmal etmemelisiniz.

Mutfağı temizlerken, insanlar genellikle dolapları yüzeysel olarak temizler fakat önemli olan üzerlerinde birikebilecek kirleri ihmal etmemek önemlidir. Aksi halde toz ve bakteriler doğrudan yemeğimizin üzerine düşebilir.

Bu nedenle buzdolabınızın ve kilerinizin üstünü temizlemek önemlidir. Nemli bir bez yardımıyla silmek son derece etkili olabilir fakat yağ parçacıklarının bu alanlara yapışma eğiliminde olduğunu da unutmamak lazım bu yüzden yağ çözücüyle de silmek önemlidir.

6. Süpürgenizi temizlemeyi unutmayın.

Kulağa garip gelebilir, ama insanlar sık sık temizlemek için kullandıkları şeyleri temizlemeyi unuturlar. Süpürgenin kılları arasında birçok hijyenik olmayan şeyin sıkışıp kaldığını düşünün. Çöp, saç, ve toz gibi temiz olmayan bir sürü şeyden bahsediyoruz. 

Süpürgenizi temiz tutmanın harika bir yolu, elinizle yapışan kiri temizlemektir. Bunu yapmak için eldiven giyebilirsiniz Ayrıca süpürgenizi sık sık sıcak sabunlu su ile dolu bir kapta bekletebilirsiniz.

7. Paspaslar aslında bakteri yuvası olabilir.

Tıpkı süpürgeler gibi, paspaslar da en ihmal edilen temizlik araçlarından biridir, çünkü insanlar paspası bir kova suya sürekli batırdıkları için temiz olduklarını düşünürler. Aslında sürekli neme maruz kaldıkları için paspaslar bakterilerin üremesi için mükemmel bir yer haline geliyor.

Paspasınızı temizlemek için kullanımdan sonra iyice temiz su ve sabunla yıkamanız gerekir. Hatta bir miktar çamaşır suyu veya seçtiğiniz herhangi bir deterjandan da biraz ekleyebilirsiniz. Diğer önemli adım da paspasın düzgün kurumasına izin vermektir.

8. Çöp kutusunu temiz tutmak için sadece çöp torbasını değiştirmek yetmeyebilir.

Oraya attığınız atık türü ne olursa olsun, çöp kutusu evdeki enfeksiyonlar için harika bir üreme alanıdır. Bu özellikle çöp kutusu banyoda ve mutfakta olduğunda geçerlidir. Çöp torbalarını değiştirmek çoğu zaman yeterli olmaz.

Bu nesneyi temizlemenin en iyi yolu, zaman zaman su, sabun ve seçtiğiniz bir dezenfektan ürünü ile yıkamaktır. Böylece kötü kokulardan, aynı zamanda bakterilerden ve hatta hastalıklardan kurtulursunuz. Bu görevi tamamladıktan sonra ellerinizi de düzgün bir şekilde yıkamayı unutmayın.

9. Bulaşık süngerleri sandığınız kadar masum olmayabilir.

Bu süngerler genellikle yiyecek ve su ile sürekli temasta olduğundan dolayı evdeki ana bakteri kaynaklarından biridir. Düzenli olarak sünger değiştirseniz de kullandığınız süre boyunca, işiniz bittiği anda süngeri sabun veya dezenfektanla yıkamak da çok önemlidir.

10. Çatalları temizlemeye dikkat etmelisiniz.

Çatal bıçak takımınızı elinizle yıkadıysanız, çatallarınızın dişleri arasındaki küçük boşluğu temizlemenin ne kadar zor olabileceğini fark etmiş olmalısınız. Ama artık endişelenmenize gerek yok. Tüm bu pisliği temizlemenin harika bir yolu, çatallarınızı bir miktar sirke ile ılık suya batırmak ve sonrasında da  durulamaktır.

11. Kapı kollarını nemli bir bezle silmelisiniz.

Ellerimizle sürekli temas halinde olduğundan, kapı kolları bakteri biriktirme eğilimindedir. Onları dikkatli temizlemeniz gerektiğini bilmelisiniz, çünkü temizlik ürünlerini onları bozabilir. Ancak bunları nemli bir bezle silmek yeterli olacaktır.

12. Bıçak standı tozlar için harika bir yerdir.

Bıçaklarınızı koymanız için tasarlanan bu küçük girintilerde çok fazla toz ve döküntünün birikmesi mümkündür. Bu nedenle düzgün bir şekilde temizlemek önemlidir. Bunu yapmak için bıçakları çıkartarak su ve bulaşık deterjanı ile yıkamanız ve son olarak mükemmel kurumasını beklemeniz gerekir.

Temizlik Tutkunlarını Mutlu Edecek 20 Sıra Dışı Temizlik Tüyosu!
Temizlik ve Hijyen Konusunda Ne Kadar Bilinçlisin
Dağınıklığa Geçit Yok: Evinizi Sürekli Temiz Tutmak İçin Kullanabileceğiniz Temizlik Tüyolarını Açıklıyoruz!

Popüler İçerikler

Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
Tolunay Kafkas, "El Sıkmama" Olayına Müdahil Oldu: Hedefinde Volkan Demirel Var
"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı