Masumiyet Dizisinde Ela'nın Sahip Olmakla Suçlandığı Paranoyak Bi' Sanrı: Erotomani

Bilmeyenler için Çarşamba akşamları Fox Tv'de yayımlanan Masumiyet dizisinden biraz bahsedelim.

Masumiyet, ilk fragmanı yayımlandığı andan itibaren güçlü oyuncu kadrosu ve konusuyla büyük merak uyandırdı.

Geçtiğimiz hafta ilk bölümü yayımlanan dizi beklentileri karşıladı ve epey beğeni topladı.

Konusundan da kısaca bahsedecek olursak, dizi bir annenin doğum günü gecesi şiddet kurbanı olan kızı için adalet aradığı bol aksiyonlu, gözyaşlı ve doğrunun yanlışın birbirine karıştığı sürükleyici bir hikayeyi ele alıyor.

👇

Tüyleri Diken Diken Eden Hikayesi ve Güçlü Oyuncu Kadrosuyla Ekran Başına Kilitleyen Yeni Dizimiz: Masumiyet

Bu akşam ikinci bölümü yayımlanan Masumiyet'te İlayda Alişan'ın canlandırdığı Ela karakteri ile ilgili ortaya ilginç bir iddia atıldı.

Hayata gözlerini tekrar açan Ela, kendisine bunları yaşatan İlker ile ilk defa mahkeme salonunda karşılaştı.

Fakat İlker'in avukatı Ela'nın tüm bu yaşananları kafasında kurduğunu, Ela'nın bir Erotomanik olduğunu dile getirdi.

Bizler de sizler için Erotomani'nin ne olduğunu araştırdık. Gelin birlikte bakalım...

Erotomani bir diğer adıyla 'Clerambault Sendromu' 'karşılıksız aşkın ortaya çıkardığı bir rahatsızlık' olarak tanımlanıyordu.

Fakat 20. yüzyılda 'birinin kendisine aşık olduğunu sanma' olarak değiştirildi. Halk arasında ise erotomaniye 'Eros hastalığı' adı veriliyor ve genellikle kadınlarda görülüyor.

Erotomani daha çok utangaç ve cinsel açıdan deneyimsiz hastalarda görülür.

Erotomanik bireyler, kendilerini tanımayan insanların bile onlara aşık olduğunu düşünebiliyorlar. Bu kişi çoğunlukla bir ünlü, kendilerinden yaşça büyük biri ya da ulaşamadıkları bir birey oluyor. Karşılarındaki kişinin kendilerine aşık olduğunu fakat açılmak için fazla çekingen olduklarını düşünüyorlar.

Aralarında bir aşk olduğunu düşündükleri kişiler ile yüz yüze tanışmamış ya da bir yerlerde bir kere karşılaşmış olabilirler.

Erotomanik kişiler karşılarındaki birey ile aralarında cinsel bir birliktelik olduğunu da iddia edebilirler, hatta tek taraflı olarak fotoğraf bile gönderebilirler.

Peki erotomaninin bir tedavisi var mıdır?

Tedavi ilk olarak terapi ile başlar ve ihtiyaç duyulursa ilaçla da desteklenebilir. Normalde terapi süresine bağlı olarak bireyler bu sanrılardan kurtulabilir. Fakat erotomaninin altında aslında bipolar bozukluk yatıyor ise farklı bir tedavi ya da ilaç kullanılabilir.

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
03.03.2021

"...ve genellikle kadınlarda görülüyor..?" Gösterdiğiniz kaynakta buna dair bilgi kırıntısı dahi yok. Haberi yaptığınız ülkede kadınlar taciz ediliyor, dövülüyor, öldürülüyor. Savunmalarda da" bana ilgisi vardı;o da boş değildi; o da beni seviyordu;bana güldü; bana kırıttı vs." var. Siz kafanıza göre bir hastalığı kadınlara mal ediyorsunuz. Neden? Hadi ara bilgiyi geçelim, bir hastalığı kaynaksız herhangi bir cinsiyete mal etmek neden?

dişi köpek mevzusu ile ilgili iğrenç bir laf vardır yıllarca karşı çıktım bu saçma lafa ama hala bu kafada olan insanlarla aynı topraklarda yaşamak zorunda kalıyorum sinirliyim

03.03.2021

"deneyimsiz kadın hastalarda (sadece kadın değil) görülür." ?? Ne? kadın hastalar diyip sadece kadın değil demek? kısaca "deneyimsiz hastalar" demek varken bu kadar cinsiyet bariyerine takılmanız neden?

04.03.2021

tamam da digelim kiz kafasinda kurdu peki nasil hamile kaldi?

04.03.2021

Dizide öyle değil tabii sadece bu tabir geçtiği için içerik üretmişler.

TÜM YORUMLARI OKU (11)