Mastürbasyon Yapan Genç Fenalaşarak Yoğun Bakıma Kaldırıldı...

20 yaşındaki genç mastürbasyon yaparken fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. İsviçre'de gerçekleşen olayda genç göğsünün sıkışması sonucu yoğun bakıma alındı. 

‘Radiology Case Reports’ dergisinin mayıs sayısında yer alan bir makalede bir ‘spontan pnömomediastinum’ vakası anlatıldı. ‘Mediasten (göğüs kafesinde yer alan akciğerlerin arkasında kalan bölüm) içinde hava bulunması’ olarak tarif edilen spontan pnömomediastinum nadiren görülen bir klinik durum. Genelde 20’li yaşlardaki erkeklerde görülüyor.

Diken'de yer alan habere göre, İsviçre’nin, Winterthur kentinde yaşayan 20 yaşındaki bir genç, ‘kendisini fazlasıyla zorladığı’ mastürbasyon sırasında göğsünde büyük bir ağrı ve nefes darlığı hissederek Cantona Hastanesi’ne gitti. Röntgen sonrasında tanı konuldu ve yoğun bakıma alındı.

Akciğerden havanın sızarak göğüs kafesine dolduğu belirlenince oksijen takviyesi yapıldı.

İlaç tedavisine de başlanan genç adam bir gece yoğun bakımda kaldıktan sonra üç gün serviste yattı ve sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Kısa adı ‘SPM’ olan ‘spontan pnömomediastinum’u ‘travma, cerrahi veya diğer medikal işlemler olmaksızın mediasten içinde serbest hava bulunması’ olarak tanımlayan uzmanlar, çok ağır egzersiz, kusma ve şiddetli öksrüğün sebep olabildiğine dikkat çekiyor. Sigara içenler de risk altında.

SPM vakasıyla iligli bilimsel verileri ve çalışmalarının sonuçlarını makaleyle paylaşan Dr. Nikola Rajic and Dr. Christian Schandl, genç adamın ağır egzersiz yapmadığını ancak mastürbasyon yaptığını söylediğini aktardı.

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
14.04.2022

ağa nasıl bi yokluk olabilir İsviçre'de aglayimmi guleyimmi bilemedim

İsviçre'de taş ocağında mısın be adam. Çık dolaş biraz...

14.04.2022

vay beee yorumlra bak. türkiyede erkeklerde mastürbasyon yapma oranı %0 mış herkes donjuan amq.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ