MasterChef Konuğu Şef Ömür Akkor Kimdir? Ömür Akkor Hayatı, Kitapları ve Kariyeri

MasterChef'in 19 Aralık Pazartesi günü yayınlanan bölümüne ünlü şef Ömür Akkor katıldı. Yarışmanın bu bölümündeki kaptanlık mücadelesinde Ömür Akkor'un istediği yemekler yapıldı. Peki Ömür Akkor kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? Ömür Akkor'un kitapları nelerdir?

İşte Şef Ömür Akkor hakkında detaylı bilgiler...

Şef Ömür Akkor MasterChef'in 19 Aralık Pazartesi günü yayınlanan programına konuk oldu. Ünlü şef kaptanlık gecesinde hangi yemeklerin yapılacağını belirledi.

Her sene programa katılım gösteren Şef Ömür Akkor zaman zaman gündeme geliyor. Ayrıca Ömür Akkor'un yazmış olduğu kitaplar da okuyucular tarafından çok seviliyor.

Ömür Akkor Kimdir?

Ömür Akkor 1975 yılında Kilis'te dünyaya gelmiştir. Uludağ Üniversitesi'nde İktisat okumuştur. Ardından belirli bir süre boyunca bulunduğu Bursa'nın ilçe ve köylerinde yapılan yemekleri kayıt altına altmıştır. Önemli arkeolojik kazılarda yer alarak eski medeniyetlerin yemek tariflerini hayata kazandırmıştır. 

Kariyerini Selçuklu mutfağı ve Osmanlı Saray mutfağına adamıştır. Yazdığı kitaplarla da araştırmalarını destekelemiş, Türk halkının yemek kültürünü kayıt altına almıştır.

Ömür Akkor Kariyeri Nasıldır?

Ömür Akkor Türkiye'nin 81 ilini gezerek Türk mutfağının detaylı bir anlatımını oluşturmuştur. İlk kitabını Bursa Mutfağı üzerine hazırlayan şef ve yazar Ömür Akkor'un bu alanda 30'u aşkın kitabı bulunmaktadır. Yazdığı kitaplarla Gourmand Cookbook Awards tarafından 'Dünyanın En İyisi' olarak seçilmiştir. 

Ayrıca Ömür Akkor'un yazdığı kitaplarda ilk defa yayınlanan tarifler de bulunmaktadır.

Ömür Akkor katıldığı MasterChef programında yarışmacılara MasterClass düzenleyerek Türk mutfağı hakkında bilgiler verdi.

Şef Ömür Akkor genellikle Osmanlı Saray mutfağı, Selçuklu mutfağı ve Hitit mutfağıyla tanınan bir isim. Katıldığı bölümde de bu tariflerinden şaşmayan Akkor, bu sefer alışık olmadığımız bir ürünle yarışmacıların karşısına çıktı.

Ömür Akkor yarışmacılara Osmanlı deniz mahsulleri yemeklerinden örnekler getirdi. Şef Akor getirdiği bu yemeklerin aslında İstanbul Boğaziçi etrafında kurulan medeniyetlerin orijinal yemekleri olduğundan bahsetti. Geçmişimizde deniz mahsullerinin ne kadar önemli bir yer teşkil ettiğini anlatan Akkor, günümüzde bu ürünlerden ne kadar zayıflayarak çıktığımızdan bahsetti.

Ömür Akkor Kitapları

Ömür Akkor'un 30'u aşkın kitabı bulunuyor. Bu kitaplardan birkaç tanesi ise şu şekilde:

  • Türkiye Gastronomi Atlası

  • Selçuklu Mutfağı

  • Bursa Mutfağı

  • Türk Mutfağından Pratik Tarifler

  • Zennup 1844

  • Pratik Tarifler

  • Şekersiz Tatlılar

  • Yumurtalı Tarifler

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!