MasterChef Ana Kadroya Giren 18. Yarışmacı Kim Oldu? MasterChef All Star Ana Kadroya Giren İsim

MasterChef Türkiye All Star'da dün akşam yine kıyasıya bir rekabet vardı. All Star kadrosuna girmek isteyen eski yarışmacılar tezgahlarının arkasında bıçaklarını biledi. En iyi yemeklerini yapıp şeflerin beğenisine sunan isimler için All Star kadrosunda yerler her geçen gün daha da azalıyor. Peki dün akşam MasterChef'te kim kazandı? MasterChef All Star ana kadroya giren 18. kişi kim oldu? İşte detaylar...

MasterChef All Star'da bu hafta 2022 sezonu yarışmacıları ana kadroya girebilmek için ellerinden geleni yapıyor.

Geçtiğimiz sezonun olaylı isimleri bu sezonda da MasterChef olma hayallerini yeniden yaşayabilmek için ter döküyor. Dün akşam ana kadronun 18. ismi olabilmek için yarışan isimler şöyle:

'Ayaz Geçer, Yağız Özçelik, Vural Burnaz, Gamze Tosun, Barış Demir, Fatma Nur Uçar, Şeyma Müjdeci, Görkem Ünal, Tayfun Genç, Melih Berkay Gündüz, Burak Revanbahş, Dilan Karataş, Şule Yaman, Kaan Noyanalpan, Tolga Şener ve Serpilay Salkım'

Şefler dün akşam yarışmanın ilk turunda ana kadro adaylarından Ege kuzusu istedi. Mehmet Şef, "Osman Şef’ten harika bir tabak geliyor. MasterChef Türkiye All Star’a yakışır bir tabak geliyor' diyerek tabağın önemini vurguladı.

Bir şef tabağı çıkartması gereken yarışmacılara toplamda bir saat süre verildi. Mehmet Şef ise yarışmacılara tabağın detaylarını ve püf noktalarını söyledi. 

'Hepiniz mangal kullanacaksınız. Tabağın en altından başlayalım isterseniz. En altına bir tane tereyağlı bir sos yapıyoruz. Bu tereyağlı sosu yaparken limon, portakal suyu hazırlayıp bunların suyunu sıkıyorsunuz. Fermente üzüm suyu ile beraber iyice çektiriyorsunuz. Macun kıvamına gelince çektirirken tereyağı atmaya başlıyorsunuz içine ama tereyağınız özellikle buz gibi olsun. Sonra tek tek tereyağı atmaya başlıyorsunuz çırpa çırpa. Ondan sonra üzerinde bir yeşil yağ var. Yeşil yağı da şöyle yapacaksınız. Taze ıspanaklar var. Taze ıspanakla zeytinyağını bir blenderdan geçiriyorsunuz. Sonra bağlıyorsunuz. Sonra kalan yeşil kısmını alıyorsunuz yağın. Burada enginar çanağının püresi var. Hem bebek enginar kullandık hem çanağını kullandık. Çanağı da çok basit. Soğan, krema ve enginar çanaklarını kaynatıyoruz ve blenderdan geçiriyoruz ve bunları pürüzsüz istiyoruz. Onun için tekrar bir süzgeçten de geçiriyorsunuz. Tabağı seçmemdeki bir diğer neden de ayrı ayrı teknikler kullanıp, hepsini bir tabakta birleştirmeniz olacak. Bezelyeyi soyuyorsunuz ayrı bir yerde ve haşlıyorsunuz. Haşlamaktan ziyade yine su, tereyağıyla beraber de pişirebilirsiniz. Enginarı yine narenciye ve portakal suyu ya da kabukları, limon, enginar, zeytinyağı çok az su biraz soğan. Ondan sonra burada enginar çanağından bir çıtır var. Enginar çanağını mandolinden kesiyorsunuz bıçakla. Ondan sonra da kızartıyorsunuz. İki tane şişe kuzuyu takıyorsunuz tel olmadan direkt ateşin üzerinde kebap gibi telde pişiriyorsunuz kuzuları. Yanına başka bir tek telde kuzu göbeğini şişe takıyorsunuz. Onu da ızgarada kebap gibi pişiriyorsunuz. Üzerine de rezene yaprağıyla süslüyoruz. Aslında çok fazla teknik barındıran ama doğru yapıldığında çokta basit olan güzel bir tabak.'

Yarışma esnasında enginar rendeleyen Fatma Nur Uçar ise birden parmağını kesti.

Sol elinin baş parmağı derin bir şekilde kesilen Fatma Nur, şefleri çağırarak 'Çok kestim parmağımı. Geç kalacağım. Her şeyim hazır.' diye ağladı. Balkondakiler Fatma Nur için moral alkışı tutarken, parmağına pansuman yapıldı. Yaşadığı talihsizliğe rağmen Fatma Nur tabağını eksiksiz bir şekilde yetiştirmeyi başardı.

En iyi Ege kuzusunu hazırlayıp ikinci tura geçen isimler ise; Ayaz Geçer, Yağız Özçelik, Vural Burnaz, Barış Demir, Şeyma Müjdeci, Görkem Ünal, Tayfun Genç, Melih Berkay Gündüz, Kaan Noyanalpan ve Serpilay Salkım oldu.

Şefler yaratıcılık turu için yarışmacılara kuzu işkembesi ve yeşil zeytin vererek, en iyi tabaklarını çıkartmalarını istedi. Mehmet Şef yine turun başında ürünleri nasıl kullanmaları gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

'Bu bir kuzu işkembesi. Bu kuzu işkembesinden bir gram daha ilave vermeyiz. Gördüğünüz gibi bütün bıraktık, yüzde 70'ini haşladık. Her şekilde kullanabilirsiniz bunu. Yanında da yeşil zeytin verdik arkadaşlar. Bunu vermemizin sebebi şu; birincisi değerlendirme. İkincisi de, gördüğünüz gibi yeşil zeytinleri çekirdekli verdik. Burada tamamen sizden istediğimiz şey bu iki ürünü ön plana çıkaracaksınız. Ama bu ürünleri de doğru kullanmanız gerekir. Çekirdeklerini kendiniz ayıklayacaksınız. İşkembe 10 gram dahi isteniz vermeyiz.'

Son ikiye kalan tabaklar Ayaz ve Tayfun'un tabakları oldu.

Önceki akşam yaratıcılık turunda tabağından yabancı bir madde çıkan Ayaz için bu durum büyük bir fırsat olmuş oldu. Önceki yarışmada şefler tabağını değerlendirmeye almamıştı.

MasterChef ana kadroya giren 18. yarışmacı kim oldu?

Yaratıcılık etabında hazırladığı tabakla MasterChef All Star ana kadroya giren 18. yarışmacı Ayaz Geçer oldu. 2022 sezonundan 3. olarak önlüğü alma hakkı kazanan Ayaz şunları söyledi:

'Üçüncü olarak bitirmiştim MasterChef’i. Şampiyonlar Ligi’ne de üçüncü olarak girdim. Çok mutluyum, çok gururluyum. Bu sene daha fazlası için daha çok savaşacağım daha çok çalışacağım. İnşallah dilediğim yere gelirim.'

MasterChef All Star Ana Kadroya Giren Yarışmacılar:

  • Güzide

  • Suna

  • Eda

  • Batuhan

  • Rıfat

  • Sefa

  • Tanya

  • Esra

  • Eray

  • Berker

  • Sergen

  • Burcu

  • Tahsin

  • Dilara

  • Mert

  • Çağatay

  • Büşra

  • Ayaz

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

MasterChef Ana Kadroya Giren 17. Yarışmacı Kim Oldu? MasterChef All Star Ana Kadroya Giren İsim
MasterChef Yağız Özçelik Geçirdiği Korkunç Trafik Kazasını Anlatınca Stüdyoda Duygusal Anlar Yaşandı

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!