Kavga Var! Rapçi Fuat Ergin'den Canlı Yayında Kendisine 'Çakma Üstat' Diyen Massaka'ya Cevap Geldi!

Rap piyasasında sular durulmuyor! Türkçe Rap'in önde gelen isimlerinden Fuat Ergin ve Massaka deyim yerindeyse birbirlerine girdi! Massaka'nın, Alfa parçasında göndermeler yaptığı Fuat Ergin hakkında, açtığı Instagram canlı yayınında 'Çakma Üstat' diyerek yaktığı fitil, Fuat Ergin'in storyleriyle alev aldı! Gelin Fuat Ergin ve Massaka arasında yaşanan gerginliğin detaylarını birlikte öğrenelim!

Türkçe Rap piyasası, doğası gereği hep gergindi. Birinin yaktığı küçücük fitil, başka isimlerin de karışmasıyla kocaman bir alev topuna dönebiliyor.

Bunun örneklerini Ceza-Sagopa Kajmer, Allame-Joker kavgalarında görebiliriz. Taraflar, farklı kişilerin de karışmasıyla dönülmez bir yola girmişti.

Bugün ise konumumuz Türkçe Rap'in doğduğu yer, yani Almanya! Türkçe Rap'in Almanya ayağında çıkan tartışma, tüm piyasanın gündemine bomba gibi düştü.

Gurbetçi MC'lerin arasında en çok bilinen ve sevilen ismi Massaka, sivri dili ve hardcore rap ile Türkçe Rap'e farklı bir boyut getirdi. Fakat bu sefer sivri dili yılanı deliğinden çıkartmakla kalmadı, ortalık savaş alanına döndü!

Instagram üzerinde sık sık canlı yayın açıp hayranları ile konuşan Massaka, bu sefer sadece hayranlarıyla konuşmadı, rap piyasasıyla ilgili bomba açıklamalarda bulundu.

Öncelikle Türkçe Rap'in üstatlarından Killa Hakan'ın sağlık durumu ile ilgili açıklamalar yapan Massaka, Killa Hakan'a laf atmaktan çekinmeyen Fuat Ergin'e de göndermeler yapmaktan geri kalmadı.

Peki ikilinin arasında neler yaşanmıştı? Önce bunu bir hatırlayalım.

Katıldığı her programda ve röportajda, kendisi gibi Almanya'dan çıkan rapçiler hakkında 'Biz de Almanya'dan geldik ama ırkçılığın ardına sığınarak illegal işler yapmadık. Sen rahat durursan ırkçılığa uğramazsın' diyen Fuat Ergin, diğer gurbetçi rapçilerin tepkisini çekmişti.

Çünkü bilirsiniz Killa Hakan önderliğinde Massaka, Monstar361 ve bu gibi isimler, gurbette uğradıkları ırkçı saldırılar sonucu kendilerini ve diğer Türkleri korumak için 36 Boys isimli bir oluşum kurmuşlardı ve burada kendilerinin de tasvip etmedikleri bazı suçlardan dolayı yargılanmışlardı.

Bu söylemlerle diğer rapçilerin tepkisini çeken Fuat, kırılmaz kalemi ve sert sözleriyle bu konuları şarkılarına da yansıtmıştı.

Tüm bu yaşananların ardından Massaka, Mayıs 2021'de piyasaya sunduğu Alfa parçasında içinde Fuat Ergin'in de bulunduğu birçok isme diss attı.

Geçtiğimiz akşam Instagram'da canlı yayın açan Massaka, hepimizi şok edecek sözlerde bulundu! Şu an komada bulunan Killa Hakan'a sürekli laf atan Fuat Ergin'e cevap Massaka'dan geldi.

Türkçe Rap'te birçok ismin 'üstat' dediği Fuat Ergin'e, 'çakma üstat' diyen ve canlı yayının ismini de bu şekilde koyan Massaka, 'Bize 'kan emici' diyen adama bak. Biz zaten diyoruz 'kan emiyoruz, vampiriz' diye. Sen ise Ceza ve Sagopa'nın artıklarıyla uğraşan bir çöpçüsün. Biz kan emiyoruz, senin gibi çöp değil' diyerek fitili ateşledi.

Ayrıca Fuat Ergin'in kendisine 'botokslu' demesine de oldukça sinirlenen Massaka, 'Sen kilo veremedin diye midene kelepçe taktırdın. Bizim ihtiyacımız yok botoksa ama senin kilo vermeye ihtiyacın var, ihtiyar, ya*şak' dedi.

Fuat Ergin, Berlin'e geldiğinde 'Gel oturup konuşalım, bir sorun varsa çözelim' diye teklif ettiğini söyleyen Massaka, 'Benim 50 yıllık rap kariyerim var, senin gibi uyuşturucu tüccarlarıyla konuşmam' cevabı aldığını söyleyip Fuat'a korkak dedi.

Massaka'nın canlı yayınından kesitleri buradan izleyebilirsiniz;

Video: @turkrapfm Instagram

Videonun tamamını buradan izleyebilirsiniz.

Massaka'nın canlı yayının ardından Fuat Ergin, ağzını açıp gözünü yumduğu ve sinir seviyesinin çok üst seviyede olduğu bir cevap verdi.

Diablo olayını Massaka'nın yüzüne vuran Fuat Ergin, Massaka'nın kendi albümünü ve şarkısını, izni olmadan kendi label hesabında paylaştığını iddia etti.

Massaka'nın, Killa Hakan'ın hastalığı üzerinden kendisine saldırmak istediğini söyleyen Fuat, Alfa parçasına da cevap vermeyi unutmadı.

Kendisi ve diğer hedef alınan isimlerin, Massaka'dan daha iyi olduğunu ve Massaka'nın Fuat adıyla prim yapmaya çalıştığını da söyledi.

Konu Massaka'nın dövmelerine kadar gelirken Fuat Ergin iyice sinirlendi ve 'Senin kirli çamaşırlarını herkes biliyor, bana da döktürtme' diyerek adeta göz dağı verdi

Daha sonrasında ise kendisine gelen yüzlerce destek mesajını paylaştı.

En sonunda ise Massaka'da tek storylik bir yanıt paylaştı. Fuat Ergin'in sürekli Killa Hakan ve gurbetçi rapçilere laf etmesine oldukça takmış gibi duruyor...

Bakalım taraflar arasında başka bir gerilim yaşanacak mı? Diğer isimler de bu tartışmaya girip bir taraf olacak mı?

Peki siz konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Almanya'nın Gettolarından Çıkan En Ünlü Türk Sokak Çetesi: 36 Boys
Tepki, Uzi ve Motive'nin Tarafları Olduğu Popüler Rap Label'ı MOB'de Yaşanan Kavganın Detaylarını Anlatıyoruz
Dövmeyi Sildiriyor! Çakal Dövmesi ile Gündemden Düşmeyen TikToker Aybüke Çangal'ın Yükselişini Tartışıyoruz!
Türkçe Rap'in Kimseye Eyvallahı Olmayan Kalemi Güçlü MC'si Contra'yı Yakından Tanıyalım!

Popüler İçerikler

“At Suratına” Sahip Olmak İçin Yüzlerce Estetik Operasyon Geçiren Kadın Gündem Oldu
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı