Maskeler Ne Zaman Çıkacak? İstanbul İl Sağlık Müdürü Açıkladı

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, CNN TÜRK yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Memişoğlu, 'Maskeler ne zaman çıkar?' sorusuna 'Dünyada bitmediği sürece bitmez. Azalabilir, artabilir. Dünyada bitmedi, bitmiyor. Maskeyi kullanmaya devam edeceğiz. Havalandırması iyi olan alanlarda maskeyi çıkarabilirsiniz. Düğünde dernekte önce maske takılıyor, sonra herkes çıkarıyor. Bunu yapmasınlar' yanıtını verdi. İşte detaylar...

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun Açıklamaları

Aşıya başvuruda memnuniyet duyuyoruz. İstemeyen insanlar tabii ki olacak. Bizlerin görevi de onları ikna etmek. Şu anda elimizdeki en büyük silah salgınla ilgili aşı...

İstanbul'da aşı oranlarında özellikle 65 yaş üstüne teşekkür ediyorum, yüzde 80'lerin üzerine çıkmış durumda. Onlara üçüncü dozlarını da yapmaya başladık. Son zamanlarda BionTech aşısına rağbet var.

3 milyon 300 bin aşısıı tamamlanmış hedef grupta insan vardı. Bu da yüzde 28 ediyor. Bunları da kısa zamanda bir kaç hafta içinde bunları yüzde 50'nin üzerine çıkaracağız diye öngörüyoruz. İnsanlar tedirgin oluyorlar ama net söylüyorum gelişmiş ülkelerde BionTech aşıları yüzde 90 oranında yapılmış durumda.

"Maskeyi Kullanmaya Devam Edeceğiz"

Maskelerin kullanılmaya devam edeceğini aktaran Memişoğlu, 'Eskisi gibi bir dünyada yaşamıyoruz. Çok çabuk hareket eden bir dünya nüfusu ile karşı karşıyayız. Dünyada bitmediği sürece bitmez. Azalabilir, artabilir. Dünyada bitmedi, bitmiyor. Maskeyi kullanmaya devam edeceğiz. Havalandırması iyi olan alanlarda maskeyi çıkarabilirsiniz. Düğünde dernekte önce maske takılıyor, sonra herkes çıkarıyor. Bunu yapmasınlar' dedi.

Popüler İçerikler

Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!