'Maskeler Cepte mi? Diye Soran Bakan Koca Tepki Çekti: 'Bilimsellik Bunun Neresinde?'

Dün açık alanlarda maske zorunluluğunun kaldırıldığını duyuran Sağlık Bakanı Koca, bugün sosyal medya hesabından 'Maskeler cepte mi?' diye sordu. Koca'ya yoğun tepki var. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün açık alanlar ile 'havalandırması olan ve mesafenin korunabildiği kapalı alanlarda' maske zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu.

Ayrıntılar 👇

Sağlık Bakanı Koca Duyurdu: Açık Havada Maske ve Binalara Girişte HES Kodu Zorunluluğu Kalktı

Günlük vaka sayısı ve can kaybının çok yüksek seyrettiğine dikkat çeken çok sayıda uzman, tedbirlerin kaldırılması kararını erken buldu.

Bakan Koca bu kez Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki çekti. Koca 'Maskeler cepte mi? Bazı durumlarda takması şart' ifadelerini kullandı.

Koca'nın sözlerine sosyal medyadan tepki geldi 👇

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
YORUMLAR
03.03.2022

Şu amınakodumun maskesini otobüse/minibüse bindin tak, hastaneye gittin tak avm'nin mağazasına gittin tak yani virüsun sana her yer de bulaşma ihtimali var ama bazı istisnai yerler de bulaşma riski daha da fazla olabiliyor. Bu sebepten dolayı nerelerde maske takıp takmayacağına kendi özgür iradenle karar vermeyip bulunduğun toplumda hem kendi sağlığını hem de diğer insanların sağlığını riske atmayacak şekilde hareket et. Yapılan yorumların hepsi boş ve gereksiz.

03.03.2022

Eğer bahsettiğin maske FFP2 ise fikrin doğru , ama bilmeyenleride haberdar etmek için yazayım dedim , standart maskeler sizi ancak %30 korur , diğer insanları sizden %70-90 oranında korur , yani o maskeler sizin korunmanız için değil toplum sağlığı içindir. FFP2 maskeler ise sizi %99-91 oranında korur , dışardakiler ise pek korumaz , dolayısı ile herkes kendi bacağından asılıcak mantığı yürütüldüğü bu kararlar döneminde kendi sağlığına dikkat etmek isteyen FFP2 kullanmalı. Ha bu arada bu kararlar tweet'lerde de görüldüğü gibi toplumu birbirine düşürecek , bir yerde havalandırmanın yeterli yada yetersiz olduğunu ölçmek gelişmiş cihazlarla bile çok zorken sıradan vatandaş bu konuda nasıl uzlaşacak merak ediyorum.

03.03.2022

Keşke net olsaydı açık alanda serbest kapalı alanda takılacak .....Keyfiyete bırakılmamalı

03.03.2022

Kişinin hayatı sokakta gezen serserilerin keyfine kalmış... .... 😠🤪😡

TÜM YORUMLARI OKU (14)