Mart Ayının Utanç Tablosu: En Çok Cinsel Taciz Okullarda Yaşandı

Medyaya yansıyan taciz haberlerinin yüzde 58’i okul, kurs, etüt merkezi ve çocuk rehabilitasyon merkezlerinde yaşandı. Tacize maruz kalanların yüzde 76’sını kız ve oğlan çocukları, yüzde 24'ünü yetişkin kadınlar oluşturdu. Tacizcilerin yüzde 41’i mağdurların öğretmeniydi...

bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği bilgilere göre, Mart ayı boyunca medyaya tam 29 farklı taciz vakası yansıdı. 

19 ilde yaşanan taciz vakalarında toplam 84 kadın ve çocuk tacize uğradı.

Basına yansıyan taciz olaylarının yüzde 58'i okul, kurs, etüt merkezi ve çocuk rehabilitasyon merkezlerinde yaşandı.

Tacizcilerin yüzde 41’i ise mağdurların öğretmeniydi.

Tacizciler öğretmenlerle sınırlı değildi; okuldaki hizmetliler, servis şoförleri, diğer öğrenciler, bir kuran kursu imamı ve bir yuva çalışanı da tacizciler arasında yer aldı.

Öğrencilere yönelik 17 taciz vakasında, faillerin 7’si tutuklandı. En az 8 öğrenciyi taciz eden üç tacizci ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer tacizcilerin tutuklanıp tutuklanmadıklarına haberlerde yer verilmedi.

Tutuksuz yargılananlardan 3 örnek

  • Tutuksuz yargılanmasına karar verilen bir ortaokul öğretmeni 14 yaşlarındaki beş kız öğrenciyi cinsel içerikli fotoğraf ve mesajlar göndererek taciz ediyordu.

  • Yine tutuksuz yargılanacak bir lise müdür yardımcısının, öğrencisine “Ergenlik dönemindesin. Senin de cinsel ihtiyaçların olabilir, ihtiyaçlarını karşılayabilirim” dediği ses kayıtları ortaya çıktı.

  • Tutuksuz yargılanacak bir başka öğretmenin ise iki kız öğrencisini hem fiziksel olarak taciz ettiği hem de cep telefonlarına sürekli mesaj gönderdiği, öğrencilerin notlarının düştüğünü ve psikolojilerinin değiştiğini gözlemleyen rehber öğretmen tarafından ortaya çıkarılmıştı.

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
06.04.2016

Gün yüzüne çıkmayan neler neler vardır da haberimiz yok.Olsa iyice paranoyak olacağız.Kimseye güvenemiyoruz.

06.04.2016

Eskiden bi yerlere giderken anahtarı güvenip komşularımıza verirdik şimdi aynı evin içinde yaşadığımız aile üyelerimizden şüphe eder duruma geldik...Hocalarımızla göz teması kurmaktan korkar olduk,aklımızda hep bi acaba!! En kötüsü de bi gün başımıza kötü bi olay gelirse gidecek yerimiz yok çünkü ADALET yok...

06.04.2016

Dinciler güç kazandıkça,ülke daha da fazla tacize tecavüze uğramaya başladı.. ülke 14 yılda gözlerimizin içine baka baka eridi gitti.. Türkiye gitti Işidistan geldi.."muasır medeniyetler" hedefi gitti "arap medeniyetleri geldi".. yarın çocuklarımız olduğunda niye bize tecavüz ediyorlar baba/anne? diye sorduklarında çünkü kötülük ve kara cahiller ülkeyi ele geçiriken biz mal gibi izlediğimiz için evladım deriz..

TÜM YORUMLARI OKU (15)