Marsel İlhan Wimbledon'a Veda Etti

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda mücadele eden milli tenisçi Marsel İlhan, ABD'li rakibine yenilerek ilk turda elendi.

Sezonun üçüncü 'grand slam' tenis turnuvası Wimbledon'da Türkiye'yi temsil eden Marsel İlhan, ABD'li Denis Kudla'ya 3-1 yenilerek turnuvaya ilk turda veda etti.

Tek erkekler ilk tur mücadelesinde, 2 yıl aranın ardından ilk defa bir 'grand slam'de boy gösteren dünya sıralamasının 151 numarası Marsel İlhan ile dünya 136'ncısı ABD'li Denis Kudla 8 numaralı kortta karşılaştı.

İlhan, 'winner'larda (puan kazandıran vuruş) üstün olmasına rağmen çok fazla basit hata yaptığı ilk setin 11 oyunu geride kalırken, 2 kez servisini kırdırdığı Kudla'nın servisini 3 kez kırdı (6-5). Servis kullandığı 12. oyunda set puanından faydalanamayan milli tenisçi, setin 'tie break'e gitmesine engel olamadı. 'Tie break'i 7-3 alan Kudla böylece maçta 1-0 öne geçti.

Tenisçiler, 2. setin ilk 6 oyununda servis oyunlarına tutundu ancak 21 yaşındaki ABD'li raket, 7. oyunda servis kırarak avantaj sağladı (4-3). İlhan, rakibinin set için servis kullandığı 10. oyunda elde ettiği servis kırma puanından yararlanamayınca Kudla, seti 6-4 kazandı ve maçta durumu 2-0'a getirdi.

3- sete çok iyi servis atarak ve basit hatalarını azaltarak başlayan İlhan, 6. oyunda rakibinin servisini kırdı (4-2). Servis kırma avantajı bulunan Türk raket, 9. oyunda bir kez daha bitirici darbeyi vuramadı ve servisini kırdırdı. İlhan, sonraki oyunda servis kırarak seti 6-4 aldı ve karşılaşmada farkı bire indirdi (2-1).

İki raketin de servislerinde etkili olduğu 4. setin 11. oyununda servis kıran Kudla, servis kullandığı 12. oyunu da alarak seti 7-5 kazandı. 2 saat 48 dakika süren maçtan 3-1 galip ayrılan Kudla, İlhan'ı ilk turda turnuvanın dışına itti.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak