Mars'a Taş Toplaması İçin Görevlendirilen İnsansız Araçtan Haber Var!

NASA'nın Mars'a yolladığı Perseverance aracı, Mars'ın yüzeyinde kazı yapmada başarılı olsa da ilk kaya örneği toplama denemesi olumsuz sonuçlandı. Dünya'daki bilim insanları tarafından analiz edilmek üzere taş ve kayaç örneği toplayacak keşif aracının yaşadığı sorunu ve şimdi ne olacağını merak ediyorsanız içeriğimize buyurun. 👇

NASA, iki hafta kadar önce ortası kazılmış bir tepeciğin fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaştı.

twitter.com

Mars'ta ilk deliğimi kazdım! Taş örnekleri toplamak ve depolamak büyük ve karmaşık bir iş, bu attığım da çok büyük bir adım. Sırada bunları işlemek var.

Dünya'ya gönderilen verilere göre araç hiç taş toplamadı.

İlk örnek toplama ve tüpe koyma girişimi başarısız oldu. NASA'nın üst düzey yöneticilerinden Thomas Zurbuchen konuyla ilgili olarak, 'İlk kazı denemesi umduğumuz gibi gitmese de mutlaka başarılı olacağız. Mars göreviyle ilgilenen ekip arkadaşlarımızın bu işi halletmek için ellerinden geleni yaptığına eminim. Gelecekte başarılı olmamızı sağlayacak bir çözüm bulacağız' dedi.

İlk gönderinin ardından durumu açıklayan bir paylaşım daha yapıldı.

twitter.com

Mars'tan örnek toplamak en karmaşık görevlerimden biri. Gönderdiğimiz ilk fotoğraf ve verilerde başarıyla delik kazdığım görülse de tüpe örnek koyamadım. Dünya'daki testlerimizde hiç böyle bir şey yaşanmamıştı. Mars bizi şaşırtmaya devam ediyor. Bu zorluğu aşmaya çalışıyoruz. Dahası gelecek.

Delik açma işlemi, örnek toplamadaki ilk adımdı ve örnek toplama sürecinin 11 gün sürmesi bekleniyor.

Perseverance keşif aracı, kurumuş göl yatağında antik mikrobik hayat olup olmadığını öğrenebilmemiz için taş toplayacak. Bilim insanları, toplanan örnekler sayesinde Mars'ın jeolojisi konusunda yeni şeyler öğrenmeyi umuyor.

Keşif aracının kazı yaptığı yer fazlasıyla önem arz ediyor.

Bilim insanları, Perseverance aracının bulunduğu kraterin 3.5 milyar yıl önce derin bir göle ev sahipliği yaptığını ve dünya dışı yaşamın izlerinin burada bulunabileceğini düşünüyor. NASA 2030'lu yıllarda Mars'tan 30 civarında örnek getirmeyi planlıyor. Bu örnekler Dünya'ya getirildiğinde, şu anda Mars'ta olanlardan çok daha kapsamlı ekipmanlarla analiz edilip Mars'ta yaşam olup olmadığı konusundaki gizem çözülecek.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yapılan Araştırmalar Sonucunda Atık Isıyı Enerjiye Çeviren Olağanüstü Bir Üreteç Geliştirildi
Kendisini Gözlemleyemesek de Varlığından Adımız Gibi Emin Olduğumuz 'Dokuzuncu Gezegen'
Uzun Süren Araştırmalar Sonucu Jüpiter'in Uydusunda Su Bulunduğu Açıklandı!

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
Çanakkale'de AK Partili Belediyenin Tepki Çeken Atatürk Afişi Kaldırıldı!
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
YORUMLAR
17.08.2021

Bizde nelerle uğraşıyoruz, yok mülteci, yok islamın kadını, yok bilmem ne

17.08.2021

Bizde nelerle uğraşıyoruz, yok mülteci, yok islamın kadını, yok bilmem ne

17.08.2021

insanli bir gorev ile tam donanimli bir laboratuvar ve tecrubeli bir ekip gondersen kim bilir kesfelilecek ne sirlar vardir. keza cok degil 200yil once dunya ve gecmisi hakkinda o kadar az sey biliyordukki, pek cok sey kayalarin kaya katmanlarinin ve fosillerin incelenmesiyle anlasildi, dunyanin ne kadar eski oldugu, ne kadar derin bir gecmise sahip oldugu, en sabit mutlak bilinen seylerin bile zaman icinde nasil degistigi cok yakin zamanlarda kesfedildi. 200yil oncesine kadar dunyanin 10bin yasinda olduguna inaniliyordu. marsinda benzeri pek cok sirri vardir ama ne yazikki su an icin ufak robotlarin otesinde cok bir sey gonderilemiyor onlarinda yapabildikleri sinirli.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ