Onedio Logo

Marmaris'te Tepki Çeken Dans Görüntülerinin Nasıl Ortaya Çıktığı Belli Oldu: “Delikanlılar Barzoya Dönüştü”

Kapak Görseli

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki bazı işletmelerde yabancı turistlere yönelik yapılan eğlence ve dans gösterilerinin tepki çekmesi sonrası denetimler arttı. Konuya ilişkin Hürriyet'ten Salim Uzun'a konuşan Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Cengiz Aygün, ''15 yıl önce, İngiltere magazin sayfalarında bizim gençlerimiz ‘kara yağız delikanlılar’ diye anılırdı. Şimdi bu iş ‘barzoya’ dönüştü'' dedi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bazı eğlence mekânlarında düzenlenen meşaleli ve çıplak dans şovları ile turistleri rahatsız eden davranışlara yönelik şikayetler yetkilileri harekete geçirmişti.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bazı eğlence mekânlarında düzenlenen meşaleli ve çıplak dans şovları ile turistleri rahatsız eden davranışlara yönelik şikayetler yetkilileri harekete geçirmişti. Görseli

Marmaris'te denetimlerin sıklaştığı öğrenilirken, bu tepki çeken dans görüntülerinin 20 yıllık geçmişi olduğu ortaya çıktı.

Marmaris’te yaklaşık 35-40 işletmenin ‘Fun Pub’ adı altında hizmet verdiği belirtilirken, dansların yeni değil ancak ilk başlarda Tarkan şarkıları, Huysuz Virjin taklitleri ve macarena danslarıyla başlayan konseptin son 10 yılda maliyet kaygısıyla büyük değişim gösterdiğine dikkat çekiliyor.

Muğla'nın Marmaris ilçesi İngiliz turistlerin vazgeçilmez destinasyonlarından biri. Ancak bu görüntüler Marmaris'in imajını yerle bir etti.

Muğla'nın Marmaris ilçesi İngiliz turistlerin vazgeçilmez destinasyonlarından biri. Ancak bu görüntüler Marmaris'in imajını yerle bir etti. Görseli

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Cengiz Aygün, “Marmaris’te böyle bir eğlence kültürü var. Ama bu kültür yeni değil. Bu kültürün karşılığı var mı? Evet, var. Ancak biz bu karşılığı istemiyoruz. Marmaris’in böyle videolarla anılması hoş değil. Bu görüntülerin dış pazarda bir etkisi olmaz. Ancak iç pazarda durum farklı. O yüzden herkes kendine çeki düzen vermek zorunda. 15 yıl önce, İngiltere magazin sayfalarında bizim gençlerimiz ‘kara yağız delikanlılar’ diye anılırdı. Şimdi bu iş ‘barzoya’ dönüştü. Bizim çok güzel otellerimiz, çok güzel restoranlarımız var. Her biri ayrı bir marka. Bu sorun nasıl çözülür derseniz; biz hizmet kalitemizi artırdıkça misafir yapımız değişecek. O zaman bu tür görüntüler tamamen ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Marmaris Barlar Sokağı Eğlence Turizmcileri Birliği Derneği Başkanı Kamil Issı ise şunları söyledi:

“40 yıldır Marmaris ticaret yapıyorum. ‘Fun Pub’ sorunu 10-12 yıl önce başladı. Her şey dahil sistemi içinde olmayan otellerin önüne restoranlar açıldı. Bu restoranlara hiçbir vasfı olmayan ekipler yerleştirildi. Garsonu dansçı, komiyi DJ yaptılar. Aşçılar barmen oldu. ‘Kostüm yoksa çıplak adam olsun’ dediler. O da yetmedi müşteriye masaj yapmaya başladılar. Biz tehlikeyi gördük, ama çözüm bulamadık. Bu mekânların asıl adı ‘turist kapanı.’ Oysa Marmaris ‘barlar sokağı’ ile anılmalı. Buradaki işletmeler Türkiye’nin en ünlü müzisyenlerini turistlerle buluşturuyor. Ekiplerimizin tamamı profesyonel. Son olaylara çok üzüldük. Ama kamu kurumları gereğini yaptı. Şimdi gidin bakın bir tane çıplak garson bulamazsınız.”

Tartışmanın bir diğer tarafında olan ‘Fun Pub’ işletmecileri konuya ilişkin açıklamlarda bulundu. Soner Erkul: “‘Fun Pub’ işletiyoruz ancak böyle danslar yaptırmıyoruz. Müşterilerimizin büyük çoğunluğu İngiliz. Bu insanlar içinde gösteri olan eğlencelere adeta aşık. Biz de çeşitli animasyonlarla onların taleplerine yanıt veriyoruz” dedi.

Mehmet Korkmaz: “Görüntülere yansıyan gençlerin tamamı hizmet elemanı. Bazılarını ben de tanıyorum. İçlerinden biriyle konuştum. Çok üzgün. Memleketine geri döneceğini söyledi. Herkes büyük bir travma yaşıyor aslında. Görüntüler işletmeci olarak bizi çok rahatsız etti. Kurunun yanında yaş da yandı”

Yılmaz Keskin: “Sosyal medyada yaşanan infialden sonra arka arkaya denetimler yapıldı. Geçici süreyle kapanan işletmelerden biri de benimki. Benim işletmemde bu tür görüntüler hiçbir zaman yaşanmadı. Ben de Marmaris’in bu tür olaylarla gündeme gelmesinden rahatsızlık duydum.”

Son olarak Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan ise şunları söyledi: “Görüntüler ilçemizin geneline mal ediliyor ve bu durum tüm sektör paydaşlarını doğrudan etkiliyor. Destinasyonun tamamını hedef göstermek, kaliteli hizmet veren işletmelere ve turizm emekçilerine büyük haksızlık.”

Barlar Sokağı işletmecisi Mehmet Özenç de “3-5 serserinin yaptığını bütün Marmaris esnafının üzerine yüklemesinler. Bu işletmeler öyle bir kültür oluşturdu ki komi olarak alacakları çocuğa ‘Dans edebiliyor musun’ diye soruyorlar” diye konuştu.

Tepki Çeken Eğlence Sonrası 4 Vali Acil Olarak Toplandı: DMM'den Tuhaf Dans Görüntüleri Hakkında Açıklama
Bu Haberi Okumadan Pikniğe Gitmeyin! İstanbul Valiliği Açıkladı: Ormanlara Girişler Yasaklandı
Ankara'da Facia! Fabrikada Gaz Sızıntısı: Ölü ve Yaralılar Var

Popüler İçerikler

İzmit'te Atatürk Büstüne Saldıran Kişi Tutuklandı
İzmit'te Atatürk Büstüne Saldıran Kişi Tutuklandı
Yurt Dışında Çalışmak İsteyenlere İtalya Sürprizi: İtalya’dan 500 Bin Çalışma Vizesi Kararı
Yurt Dışında Çalışmak İsteyenlere İtalya Sürprizi: İtalya’dan 500 Bin Çalışma Vizesi Kararı
Cezaevinde Bulunan Fatih Altaylı'nın Mektubunu Kızı Zeynep Altaylı Seslendirdi
Cezaevinde Bulunan Fatih Altaylı'nın Mektubunu Kızı Zeynep Altaylı Seslendirdi
YORUMLAR
21.06.2025

Anlayamıyorum. Bu ortamlarda çalışan, çoğunlukla doğulu olduğu söylenen arkadaşların aşiretleri filan yok muydu, bize hep öyle gösterildi. Ablası boşanmak isteyince ‘namus’ diye eline silah verilip infaza gönderilen çocuklar nasıl erotik dansçı oldu?

21.06.2025

siz boyle yazinca aklima "güneşi gördüm" filmi geldi sanirim cevabi orada gizli..

21.06.2025

Mafya gibi sadece Marmaris e değil çökmüşler tüm tatil beldelerine.. Ve asla onları "bizim çocuklar" olarak görmüyorum.. Barzo geldiler Barzo gidecekler..

Sadece birkaç mekanlık sorun değil bu. Hizmet sektörüne düzenlemeler gelmeli. Nerede işsiz sapsız var hizmet sektöründe bir doktor nasıl eğitim almadan ameliyata giremiyorsa bir mutfak çalışanı da eğitim almalı garson da barmen de vale de. Nerede barzo var nerede mafyatik tip var hepsi bu sektörlerde. Hem sektöre zarar veriyorlar hem de bu işletmeleri muhtemelen başka işler için kullanıyorlar

21.06.2025

Sağda solda sıkıntı çıkarmış suç işlemiş, dolandırıcılık yapmış vs. soluğu sahil kenarında alıyor. Türkiye'de sahil kıyılarında da Las Vegas'da ki gibi çalışma ehliyeti getirilmeli bu tipler oralara sokulmamalı.

TÜM YORUMLARI OKU (18)