"Marketler Pazar Günü Kapalı mı Olacak?" Tartışması Sektör Temsilcilerini İkiye Böldü

Son günlerde marketlerin pazar günü kapalı olacağı iddiaları medyaya düşmüştü. 'Marketler pazar günü kapalı olmalı mı?' tartışmaları ise alışveriş yapanları ikiye böldü. Ancak son açıklamalara göre bu konuda sadece tüketici ikiye bölünmüş değil. Gıda Perakendecileri Derneği zincir marketlerin pazar günleri kapalı olması yönünde anlaşmaya varıldığı haberlerini yalanladı.

"Büyük ekonomik hasarlara neden olabilir"

Gıda Perakendecileri Derneği, anlaşma sağladığını açıklayan Türkiye Perakendeciler Federasyonunun yaklaşık 5 bin satış noktasıyla sektörü tam anlamıyla temsil etmediğini belirtti.

Dernek uygulamanın üretici ve ülke ekonomisi açısından olumsuz etkiler yaratacağını öne sürdü.

Tedarik zinciri aksayabilir

Türkiye'deki marketçilik sisteminin haftanın yedi günü çalışmak üzerine kurgulandığını belirten dernek yetkilileri pazar günü çalışılmadığı halde tedarik zincirde sorunlar olabileceğini ve bunun enflasyonu daha da arttırabileceği riskine dikkat çekti. Haftanın belli bir döneminde marketleri kapatmanın rekabeti kötü etkileyebileceği ve tüketiciyi mağdur edebileceği öne sürüldü. Ayrıca online alışverişin 7/24 yapılabildiği bir ortamda pazar günleri marketleri kapamanın çağın gereklilikleriyle çeliştiği ifade edildi.

İlginizi çekebilir;

Bakanlık, Hileli Ürünleri Yine İfşa Etti: Bal, Yoğurt ve Baharatta Yasaklı Madde Şoku
As Bayrakları As: Kabataş Erkek Liseli Öğrenci, Harvard Üniversitesi'ne Tam Burslu Olarak Kabul Edildi
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Futbolda Bahis ve Şike Operasyonu: Galatasaray Eski Yöneticisi Erden Timur Gözaltına Alındı
Sosyete Dünyasını Yasa Boğan Ölüm Haberi: 30 Yaşındaki Leyla Mizrahi Uykusunda Hayatını Kaybetti
Kargo Tesliminde Yeni Dolandırıcılık Uyarısı: Teslim Alırken Attığınız İmzaya Dikkat
YORUMLAR
26.12.2025

Olacagi soyleyim pazar günü kapatacaklar fiyatlara pazar günü yapamadiklari cironun farkını ekleyip halka cakacaklar.

26.12.2025

Bakkallar ellerini ovuşturuyordur.

26.12.2025

yahu isteyen kapatsin isteyen acsin,yaslisi var hastasi var bebegi var ekmegi var suyu var.uyu ki uyut amorti laklakci kazim .

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ