Market Alışverişinde Kredi Kartıyla Taksit İmkânı Gündemde

Kredi kartlarında bazı ürünlerde taksit sayısını artıracaklarını söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 'Daha önce market alışverişinde taksidi kaldırmıştık, şimdi 3 taksit gelebilir' dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, kredi kartıyla yapılan bazı alışverişlerde taksitlendirmeye ilişkin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında bir çalışma yapıldığını söyledi.

Bu çalışmada hükümet olarak öncelikli amaçlarının, hem cari açığa yol açmayacak hem de iç piyasayı rahatlatacak bir düzenleme yapmak olduğunu dile getiren Tüfenkci, 'Özellikle iç piyasanın canlandırılması noktasında yerli ürünlerin teşviki de dikkate alınarak, ithalatımızı ve cari açığımızı artırmayacak şekilde kredi kartlarında bazı ürünlerde taksit sayısını artıracağız. Bununla ilgili çalışmalar son aşamada.' diye konuştu.

'Daha önce market alışverişinde taksidi kaldırmıştık, şimdi 3 taksit gelebilir'

Daha önce kredi kartıyla alışverişlerde bazı ürünler için çeşitli düzenlemeler yapıldığını anımsatan Bakan Tüfenkci, 'Örneğin daha önce market alışverişinde taksidi kaldırmıştık, şimdi 3 taksit gelebilir. Bunun gibi birtakım çalışmalar var. Mobilya konusunda, beyaz eşya yerli üretim noktasında bu sayı artırılabilir.' ifadesini kullandı.

Tüfenkci, çalışma kapsamına girecek ürünlerin, talep patlaması oluşturmayacak ve lüks tüketimi teşvik etmeyecek ürünler olduğunu söyledi.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR

Millet markete gidip bi et süt alıp 3 ay onun taksidini ödeyecek yani. Böyle bişeye ihtiyaç duyuluyosa çok yazık. Ekonomimiz iyi hülooğ diyen andavallar karın tokluğuna maaşı takside gömerler artık

18.09.2016

birde ustune o taksidi ödeyemez , gidanin yaninda faiz odemesi yapar. bu isten en cok bankaci karli cikar

17.09.2016

ekonomi çırpınıyor. ne yapsın adamlar ..

18.09.2016

Halk fakirleştirildi. Gıdaların fiyatı artıyor ama halkın alım gücü buna paralel artmak yerine tam tersi azalıyor. Üreticiler, ürünün fiyatını düşüremedikleri için aynı ürünü daha uygun ama daha az miktarda paketleyerek satmaya başladı. Şimdi 3 çocuk yapmış bir aile -hani bu tavsiye edildi ya yıllarca- 5 boğaz eder. Bu 5 boğaza 5 kiloluk pirinç yerine, 3 kiloluk pirinç satsan ne işe yarar ? 5 kiloluğun yetmesi gibi yeter mi aileye ? HAYIR. İşte şimdi taksit ile halka "biz size yardımcı oluyoruz" izlenimi veriyorlar. Benim saf milletimin en az %50si de inanıyor buna. Peki kredi kartı borçları ne olacak ? Kimse de uyanmıyor hala kralcılık yapılıyor bu ülkede.

TÜM YORUMLARI OKU (10)