Mark Zuckerberg'in Bu Fotoğrafı Gelecek Hakkında Çok Şey Söylüyor

Bu fotoğraf yeni bir distopya bilim kurgu filmi gibi görünüyor. Yüzünde kötü bir gülümseme olan bir milyarder, gözleri gerçekliğe karşı plastik maskeler ile kör edilmiş insan-robotların yanından geçiyor. Deneklerin yanından, sahneye doğru, kölelerini kabul etmeye gidiyor.

Sorun şu ki bu sahne bir bilim kurgu filminden değil. Yürüyen kişi Facebook'un patronu Mark Zuckerberg ve fotoğraf Barselona'daki Mobile World Congress’de çekildi. Bu fotoğraf, The Matrix'ten Noam Chomsky'nin Manufacturing Consent'ına kadar tüm korkunç, gelecek senaryolarını bize hatırlatıyor. Bu senaryolarda insanlar hep spor maçları, TV ya da sahte gerçeklikleri izlemekle o kadar meşgullerdir ki yetkinin kimde olduğundan haberleri bile yoktur. Zuckerberg'ün fotoğrafı da bunu gösteriyor. MWC katılımcıları Samsung Gear VR başlığını takmış ve Facebook'un patronunun yanından geçtiğini bile göremiyorlar.

Daha korkunç olanı ise Mark Zuckerberg'ün bu fotoğrafı kendi rızasıyla, güzel bir görüntü olduğunu düşünüp paylaşması. Dün bu fotoğraf kendi Facebook sayfasında belirdi ve kısa bir süre sonra insanlar bu fotoğrafı dinozorlarla, Apple ürünleriyle ve distopya görüntüleriyle birleştirmeye başladı. Mark Zuckerberg Samsung'un konferansını çalmış olabilir. Ancak daha kötüsü, paylaştığı bu fotoğraf ile beyinlerimizi çalmayı planlıyor gibi görünüyor.

Popüler İçerikler

Serenay Sarıkaya mı? Hande Erçel mi? Maskülen Tarzın Kime Daha Çok Yakıştığını Birlikte Seçiyoruz!
Fransa'da Geri Dönüşüme Gönderilen Aracın Türkiye Fiyatı İçinizi Sızlatacak...
Galatasaray'dan Hem PAOK'a Hem de Fenerbahçe'ye Maç Sonunda Gönderme!