Mark Zuckerberg 1 Milyar Metaverse Kullanıcısına Ulaşılacak Tarihi Açıkladı

Meta'nın kurucusu ve CEO'su olan Mark Zuckerberg, Metaverse teknolojisinin kullanıcı sayısının 1 milyara ulaşacağı tarihi açıkladı. Metaverse'e en çok yatırım yapan hatta şirketinin ismini bile Meta olarak değiştiren Zuckerberg, geleceğin sanal evrende geçeceğini düşünüyor. Özellikle yeni neslin ilgisini çeken Metaverse'in yakın bir gelecekte milyarlarca kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg’ün CNBC’ye verdiği röportajda Metaverse ve hedeflerle ilgili çarpıcı açıklamalar yer aldı.

Dijital içerik satın alımının şirket için büyük bir gelir kapısı olduğundan bahseden Zuckerberg, Meta’nın gerçeklik laboratuvarının gelişmesi için bunun büyük bir koz olduğunu vurguladı. Şu ana kadar milyarlarca dolar harcanan AR ve VR laboratuvarı, satın alımlarla daha da güçlenecek.

Meta daha önce, Metaverse ile bağlantı kurmak için özel bir donanımın gerekmediğini söylemişti.

Bu konu üzerinde tekrar duran Zuckerberg; modern akılı telefonların, tabletlerin ve bilgisayarların Metaverse’e erişmek için yeterli olduğunu yineledi. Şirketin, 2030 yılında 1 milyar Metaverse kullanıcısı göreceğimizi söylemesinin arkasında bu açıklama yer alıyor.

Meta şu anda içerik üreticilerden herhangi bir ücret ya da komisyon almıyor. Bunun amacı, içerik oluşturucularını sanal evrene destek olmaya teşvik etmek. Gerçeklik laboratuvarlarına milyarlarca dolarlık yatırımlar yapılıyor olsa da bunun faturası şimdilik içerik oluşturuculara kesilmiyor.

İlginizi çekebilir 👇

En Çok Metaverse Arazisi Satın Alanlar Türkler
Ünlü Medya Şirketi TIME, Metaverse Evreninde TIME Square'i İnşa Etmek İçin Sandbox ile Anlaştı

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
YORUMLAR
25.06.2022

herkes the next big thing'in pesinde. su an icin buna en buyuk aday metaverse gibi duruyor ama bu konuda parami zuckerberg'e degilde microsofta yatirirdim. bu alanda cok daha saglam yatirimlar yapiyorlar, oyun studyolarini pespese satin alip tum hizmetlerini tek bir uyelik altinda birlestiriyorlar. metaverse donanimlari yayginlasip hizmet secenekleri artirtdiginda insanlar icerige bakacaklar. oyun studyolari elinde olan butun bilisim hizmetlerini tek bir uyelikde birlestirmis microsoftun bu noktada sansi daha yuksek olur.

25.06.2022

mark ceek coini uçuracak az kaldı. gerçi ben 100xteyim şu haliyle ama yetmez

25.06.2022

Bizi ilgilendiren bir şey değil

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ