Mariupol'da Son Durum: Mariupol Nerede, Haritadaki Konumu Ne? Mariupol Rusya İçin Neden Önemli?

Yaklaşık iki aydır ciddi bir savaş halinde olan Rusya ve Ukrayna arasında gerilim devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Donbas'ı kuşattığı öğrenilmişti. Son dakika haberlerine göre Rusya Savunma Bakanı, Ukrayna'nın Mariupol kentini ele geçirdiklerini Putin'e açıkladı. Putin'in 'Kuş dahi uçurtmayın' sözleri üzerine gündeme gelen Mariupol nerede, harita konumu ve önemi nedir? Mariupol'de son durum...

Tüm dünyayı ve özellikle ülkeler içinde yaşayan vatandaşları etkileyen Rusya-Ukrayna savaşında yaklaşık iki aydır birçok gelişme yaşanıyor. Elde edilen son dakika bilgilerine göre, Rusya'nın, Ukrayna'nın Mariupol kentini  resmen aldığını ilan ettiği öğrenildi. Rusya ve Ukrayna arasında gerilimler devam ederken, alınan Mariupol sonrasında birçok soru gündeme geldi. İşte o sorularla ilgili detaylar... Mariupol nerede, haritadaki konumu ne? Mariupol Rusya için neden önemli?

Rusya'nın Ukrayna'dan Aldığını Resmen İlan Ettiği Mariupol Nerede?

Ukrayna'nın en önemli ve büyük metalurji kentlerinden birisi olan Mariupol, Azak Denizi kıyısında bulunmaktadır. Odessa ve Donetsk merkezinin arasında yer alan Mariupol, stratejik olarak çok büyük bir öneme sahip limanlardan biridir. Kimya, mühendislik ve metalurji endüstrisinde başarılı bir merkez olan şehrin nüfusu 482 bin kişiyi aşmaktadır.

Şehir, doğal ve iklimsel bir bölgeye sahip olduğundan çamur tesisleri kurarak insanlara şifa sağlayabilmesi adına aktif olarak kullanılmaktadır. En önemli sanayi ve ekonomi merkezi olan Mariupol, aynı zamanda Ukrayna'nın en büyük on kentinden biridir.

Mariupol'un Haritası

Mariupol'de Son durum: Ele Geçirilen Kent, Rusya Savunma Bakanı Şoygu Tarafından Putin'e İletildi!

Mariupol'de Azovstal çelik fabrikası haricindeki tüm yerlerin ele geçirildiğini Putin'e açıklayan Rusya Savunma Bakanı Şoygu, şehirde bulunan 478 Ukrayna askerinin ise teslim olduğunu bildirdi. Azovstal çelik fabrikası içerisinde asker ve sivillerin saklandığını öğrenen Putin, 'Burayı kapatın, sinek bile uçamasın' emri verdi. Interfax adlı Rus haber ajansının da Mariupol'un tamamen ele geçirildiğini açıklaması üzerine Putin, Şoygu'yu tebrik etti.

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!