Marine Le Pen 'Bir İdeoloji ile Savaşıyoruz' Dedi ve Ekledi: 'Türban Yasaklansın'

Fransa'da yaşanan son gelişmelerin ardından aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin (FN) lideri Marine Le Pen, katıldığı Grand Jury adlı televizyon programında türbanın yasaklanması gerektiğini dile getirdi. 

Ülkede konuyla ilgili tartışmaların başladığı 1989’dan bu yana türban takan kadınların sayısında çok hızlı bir artış olduğunu belirten Le Pen, kamusal alanlarda türban takılmasının yasaklanmasını talep etti.

'Bu savaşı bir ideolojiye, İslamcılığa karşı ilan ediyoruz...'

Paris'te Sınıfta Hz. Muhammed Karikatürü Gösteren Bir Öğretmen Başı Kesilerek Öldürüldü

Le Pen, İnsan Hakları Sözleşmesi'nin bazı maddelerinin reddedilmesi gerektiğini savundu.

images.politico.eu

Le Pen, 'Fransa, kendini teröristlerden korumak için Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin bazı maddelerini reddetmelidir. dedi. Aşırı sağcı lider, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasındaki gerilimde, ülkesinin büyükelçisini geri çekmesinin önemli olduğunu ancak güçlü bir tepki olmadığını savundu.

Le Pen, öğretmenin öldürülmesinin ardından Erdoğan'ın baş sağlığı dilememesini Twitter'dan eleştirmişti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Türkiye'den İsrail Kararı: Türkiye, İsrail ile Tüm Ticari İlişkilerini Durdurdu
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
25.10.2020

Hayır zaten türbanlıların müslümanların ne işi var gavur(!) memleketlerinde?? Güzel islam ülkelerinde paşa paşa yaşayın işte ne sikime gidiyorsunuz

25.10.2020

gayette giderler. fransa icin demiyorum ama diger ulkeler olabilir. neden mi? islam topraklari dedigin ulkende bazi universitelere kapali akademisyen goreve gelemiyor!!! evet 21.yuzyilda. evet islam ulkesi turkiyede (!)

25.10.2020

Sorun türban mı cidden? Yoksa Provakatör islamcılık mı? Türban yasaklansa Provokatör islamcılık biticek mi? Erkek provakatörleri nasıl bastırcaksınız? İslamcılık başka bir değer tabi.. bunu yabancılar farklı algılıyor. Her türban takan çeteleşmiş provakatif olarak algılıyor. Üzgünüm ama bunun bu hale gelmesi. Fakirleşmemiz. Ülkenin çökmesi. Ekonomik sıkıntılar. Devletin kendi insanlarını toplumda rollendirememesi. İnsanların bu çetelerin altında birleşmesi. Devlete çetelere katılarak erişebilme imkanı olması. İnsanlar paranın peşinde, para ise islamcılıkta! Bu algıyı kırmak gerek.. paranın artık el değiştirmesi gerek. Herkese bi rol gelmesi gerek. O zaman ibadetler bir gösteriş malzemesi olmayacak. Provakatör islamcılar yüzünden dışlanmıycaz.

Pasif Kullanıcı
25.10.2020

ümmeti muhammed, bu açıklamayı kınamak için bi kaç kafa kessin de, islamiyetin hoşgörü dini olduğunu göstersin. yoksa bu gavurlar islamı yanlış tanıtıp, islamofobik bir kitle yaratacaklar.

25.10.2020

ne komiksin ne marjinalsin sen ya havalı şey

TÜM YORUMLARI OKU (19)