#MaraşKatliamı'nın Üzerinden 39 Yıl Geçti: Anmalara İzin Yok

19-26 Aralık 1978 yılında meydana gelen ve ''Maraş Katliamı'' olarak tarihe geçen olaylarda resmi rakamlara göre 120 vatandaşımız öldürüldü. Alevilere ait 200'ün üzerinde ev yakıldı, 100'e yakın işyeri tahrip edildi. Yaşananlar üzerindeki sis perdesi hiçbir zaman aralanmadı. 

Katliamın 39. yılında Kahramanmaraş Valiliği güvenlik gerekçesiyle anmalara izin vermedi.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, Maraş Valiliği’nin OHAL’i gerekçe göstererek kentteki etkinlikleri yasaklamasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi verdi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Öte yandan Meclis Başkanlığı, geçmişte yaşananların araştırılması için verilen önergeyi içinde "katliam" ifadesi olduğu gerekçesiyle iade etti.

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul tarafından Meclis bünyesinde bir araştırma komisyonunun kurulması talebiyle verilen önergenin iade nedeni ise Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından şöyle gerekçelendirildi:

'İlgi önergenizin takdim kısmının birinci ve ikinci cümleleri; gerekçe kısmındaki ilk paragrafın ikinci cümlesi, ikinci paragrafın ilk cümlesi, üçüncü paragrafın dördüncü cümlesi TBMM İçtüzüğü'nün 67'nci maddesi kapsamında görüldüğünden ilgili önergeniz ekte iade edilmiştir.'

Maraş Katliamı'nın 39. yıl dönümünde hayatını kaybedenler unutulmadı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
19.12.2017

sen gel insanlık ölüyor, zulüm var, devletler ikiyüzlü diye zırla, filistin filistin diye ağla bir yandan da maraşı göz ardı et.. siyasal islam bi harika dostum

19.12.2017

Mustafa Kemal ATATÜRK'ün takke ve zaviyelerini kaldırmasının en büyük nedeni buydu işte. din baskısı. Mezhep ayrışımı ve kin gütme. İnsanın bir kere yaşama hakkı var ve orada ki o onca insanında yaşama hakları vardı. Ellerinden aldığınız her yaşama hakkını ve geriye sunmadığınız her adaletin boğazınızda düğüm olmasını dilerim. Yazık. Birde Allah'a inanıyorsunuz ama emrettiği hiç bir sünneti farzı yerine getiremiyorsunuz. Yazık! O koltuklarda çürüsün mevkiniz adamlığınız.

21.12.2017

kemalist diyorsunda mal mısın kardeşim sen. göz mü boyuyorsun aklınca. fındık beyinli seni. az ötede havla çomar

19.12.2017

Bazı postlarda, bu olayları Amariga yaptırdı tarzı imalar var, işin boyutu demekki bu kadar vahim ha, yazık güzel ülkeme, ne çektin bu amına kodumun islamcı piçlerinden. Bugünün, diriliş izleyip ekrana klıç sallayan tipleri, o zamanın Alevileri katleden tipleri ile aynı, bugün sadece iki dudağın arasından çıkacak tek bir kelimeye bakıyor. Toplumsal cehalet. Din öldürür.

TÜM YORUMLARI OKU (11)