Manyak Olursun Kanka! "Felsefe İman Kaybettirir" Diyen Ebubekir Sofuoğlu'na Bomba Gibi Tepkiler

Nice ilahiyat uzmanı felsefe ve sosyolojiden ilham alırken bu açıklama biraz komik değil mi?

Ebubekir Sofuoğlu'nu isim olarak hatırlamayanlar "Üniversiteler fuhuş evi" açıklamasından kendisini anımsayacaktır. Sofuoğlu Sakarya Üniversitesi'nde akademisyen, tarih profesörü ve sosyoloji araştırmacısı. En azından Wikipedia'da bu şekilde yazıyor.

Hocamız bu kez de Aristo'ya, Platon'a kafayı takarak tarihe geçecek bir gider yaptı: "İmanınızı kaybedersiniz, felsefeden uzak durun!"

Ve bu şekilde devam etti...

Soyadıyla müsemma Sofuoğlu'nun bu açıklamalarına her kesimden sosyal medya kullanıcısı şu şekilde tepki gösterdi.

twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com

Bu tepki yukarıdaki açıklamaya ait değil ama her yere çok güzel oturduğu için buraya da bırakalım...

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
18.05.2021

İslam Felsefesi denen bir kısım vardır İbn-i Sina da en meshur olan felsefecilerdendir. Ve İslam dünyasının en aydın çağını yaşatmışlardır. Sizin gibi Arap bedeviliğini İslam sayanlar için tehlikelidir. Çünkü sorulan sorgulanan o sorulara sizlerin cevap vermeye bilginiz, izah etmeye beyniniz yetmez. Ekmeginizden olursunuz. Sevmemeniniz ve sevdirmeme gayeniz bundan hep. Örümcek kafalısınız. Bir kitleyi fikir ve bilgi ile değil, korku ve tehdit ile elde tutmaya çalışıyorsunuz. Ne zaman ki Müslümanlar felsefe matematik vb ilim-bilimden koptu, o zaman çöküş başladı. Ve işte sırf sizin gibiler yüzünden bugün Filistin'e bomba yağarken koskoca bir kitle Allah'ın ebabil kuşlarını göndermesini bekliyor. O yüzden koskoca bir kitle "Kahhar isminle kahret" yazıp yazıp duruyor. kendilerinin kahrolduğunu görmeden. Siz ve sizin gibiler koskoca bir kitleyi kör, sağır ve merhametsiz yaptınız

18.05.2021

Kütüphanemde 1910 Mısır basımı Farabinin, "Batı Felsefenin Prensipleri" kitabı var, düşünün ki bu kitabı 9-10. yüzyıllarda yaşamış olan Farabi yazmış, yani 1100 yıl öncesinin Arap bilginleri batı felsefesi hakkında kitap yazarken, bugünün cahilleri "felsefe şeytan işidir" diye fetva veriyor kafalarının ne kadar geri olduğunu siz hesap edin.

düşünen insan istememlerinin nedeni bu işte yoksa nasıl din tacirliği yapabilecekler değil mi ? aman ya koyun olun biat edin felsefe gibi sizi düşünmeye beyniniz olduğunu hatırlatmaya çalışan şeyler yapmayın

TÜM YORUMLARI OKU (14)