Mansur Yavaş Peşini Bırakmıyor: Gökçek ve 3 Eski Yöneticiye 'FETÖ'ye Yardımdan' Suç Duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) görevinden istifa ettirilen eski başkan Melih Gökçek dönemiyle ilgili soruşturmaları ve suç duyuruları sürüyor. FETÖ konusunda milat kabul edilen 17/25 Aralık 2013 tarihinden sonra, FETÖ’nün yayın organlarına reklam yoluyla kaynak aktarıldığını tespit eden ABB Teftiş Kurulu, Gökçek ve belediyenin üç eski yöneticisi hakkında 'suç örgütüne yardım etme', 'terörizmin finansmanı' ve 'görevi kötüye kullanma' gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Basında yer alan haberlerin ardından harekete geçen ABB Teftiş Kurulu, yaptığı incelemede FETÖ’nün yayın organları Samanyolu TV, Samanyolu Haber TV, Kanaltürk ve Bugün televizyonlarına, hükümetin milat kabul ettiği 17/25 Aralık'tan sonra da reklam verildiğini tespit etti.

375 bin TL'den fazla ödeme yapılmış

Cumhuriyet'in aktardığına göre Ankapark’ın tanıtımı için yapılan ihaleyi 7 milyon 83 bin TL'ye kazanan ajans, hazırlanan reklam filmini belediye yönetiminin bilgisi dahilinde söz konusu kanallarda yayınlattı. 

Reklam filmi için Samanyolu TV’ye 240.000 TL, Kanaltürk’e 81.000 TL, Samanyolu Haber’e 36.000 TL ve Bugün TV’ye 18.000 TL olmak üzere KDV hariç toplam 375.000 TL ödeme yapıldı.

Suç duyurusu yapılan 2 isim FETÖ firarisi

ABB Teftiş Kurulu'nun inceleme sonrası raporunda eski Başkan Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri FETÖ firarisi Kamil Kılıç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi eski Başkanı Ahmet Recep Tekcan ve Mali Hizmetler Dairesi eski Başkanı FETÖ firarisi Hasan Uçan hakkında FETÖ'ye yardımdan cezalandırılmaları gerektiği yer aldı.

ABB, kaynak aktarımında sorumlulukları bulunan 3 eski yönetici ile birlikte takdir ve tensip makamı olmasına rağmen söz konusu şahıslar ile ilgili hiçbir işlem gerçekleştirmeyen ve Belediye adına bu işin yapılmasına müsaade ederek suça iştirak eden Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mansur Yavaş, daha önce pek çok kez keyfi ve usulsüz harcamaları kamuoyu ile paylaşmıştı 👇

Mansur Yavaş, Melih Gökçek'in Har Vurup Harman Savurduğu Ankara'da Heykellere ve Dinozorlara 342 Milyon Lira Harcamasına İsyan Etti!

Son dönemde Gökçek'le ilgili basına yansıyan bazı haberler şöyle 👇

Değerinin Üzerinde 15 Uçak ve 1 Helikopter Aldığı İddiası: Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Gökçek'e Suç Duyurusu
Belediye Tespit Etti: Melih Gökçek, Hacı Bayram Veli Camii'nin Çevresindeki Yerlerin İşletmesini, Yakın Çevresine Vermiş
Suç Duyurusu Yapıldı: Gökçek Döneminde Alınan Atıl Durumdaki Fabrikalara 48 Milyon TL Ödenmiş
Melih Gökçek'e Ankara Belediyesi'ni 576 Milyon TL'lik Zarara Uğrattığı Gerekçesi ile Suç Duyurusu
Hukuki Süreç Başlatıldı: Melih Gökçek Ankara'da Çok Sayıda Otoparkı Eşinin Vakfına Kiralamış

Popüler İçerikler

Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
Kaan Urgancıoğlu, Pınar Deniz'le Hüngür Hüngür Ağladığı Sahneyi Açıkladı!
Kafasına Ampul Takarak AK Parti'ye Oy İsteyen Kastamonulu Genç
YORUMLAR
22.05.2020

Hayali bile güzel :) aklasalarda kanıtları hiç bir zaman silemeyecekler bir gün iktidar değişirse topuklarsın Melih. Devrik başkanken gezgin başkan olursun namıssız. Çok seviyorum bu adamı bir günü kiminle tartışarak geçirmek istersin deseler dalton Melih derim memleketi yemişsin lan diyip yüzüne tükürsen bana mısın demez.

22.05.2020

Bu işin ucu çok fena yerlere çıkar. Belki muhalefet partilerinin mecliste başaramadığı şeyi başarır. Artık kim fetöcü kim neci bir çıksın ortaya...

23.05.2020

Hiç bişi olmaz, çünkü bu şahıs başına birşey geleceğini anladığı anda başlar ötmeye. Ama Mansur Yavaşı tebrik etmek lazım. En azında halka (eğer anlarlarsa) bu şahsın iç yüzünü anlatmaya çalışıyor

22.05.2020

Erdoğan'ın neden koltuğu kaybetmemek için bu kadar çırpındığını merak ediyorsanız alın size güzel bir açıklama :)

TÜM YORUMLARI OKU (23)