Mangonun Vücuda Yararları Nelerdir? Mangonun Faydaları ve Zararları

Tropikal bölgede yetişen özel meyveler bulunur. Bu meyvelerden biri de mangodur. Tropikal meyvelerin en meşhurlarından biri olan mango, artık Türkiye'nin kıyı kesimlerinde de yetiştirilmektedir. Mango isteğe göre çeşitli şekillerde tüketilebilir. Kabuğu soyularak ve dilimlenerek yenilebilir. Aynı zamanda daha uzun ömürlü olan mango meyvesinin kurusu da bulunur. Mango tatlılarda, pastalarda ve çeşitli içeceklerde kullanılabilir. Ayrıca az kalorili olduğu içinde diyetlerde sıklıkla tercih edilen meyvelerden biridir. Mangonun vücuda yararları nelerdir? İşte mangonun faydaları ve zararları...

Hafif meyvelerden biri olan mango, içerisinde birçok vitamini ve minerali barındırır. A, E, C, K, B vitaminleri yönünden oldukça zengindir. Ayrıca potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kalsiyum, folat ve bakır bulunur. Mango çeşitli amino asitlere de sahiptir. Aynı zamanda antioksidan özelliği bulunur. Önemli bir lif kaynağıdır. Vücutta bulunan birçok rahatsızlığın ve hastalığın giderilmesinde etkilidir. Ancak her besin gibi mango da fazla tüketilmemelidir. Aşırı tüketilen mango vücutta olumsuz durumlara yol açabilir. Mangonun vücuda yararları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Mangonun Vücuda Yararları Nelerdir? Mangonun Faydaları ve Zararları

Mangonun vücuda birçok faydası bulunur. Sadece lezzeti ile değil, sağlıklı oluşu ile de ön plana çıkan bir meyvedir. Düzenli tüketilen mango, kalp damar sağlığının korunmasını sağlar. Yüksek tansiyonu düşürür ve kan basıncını dengeler. Vücudu bakterilere ve virüslere karşı korur. Demir eksikliğinden dolayı gelişen kansızlık gibi hastalıkların tedavisini hızlandırır. Kadınların regl dönemlerinde demir mineraline daha fazla ihtiyaç olduğundan dolayı mango yenilerek kan hücrelerinin miktarı arttırabilir. Aynı zamanda folik asit bakımından zengin bir meyvedir. Gebelik döneminde vücudun ihtiyaç duyduğu folik asiti karşılamaya yardımcı olur.

Mide de oluşan çeşitli sorunları giderme de etkili bir meyvedir. Gaz ve hazımsızlık sorunlarını çözer. Sindirimi hızlandırarak rahatsızlıkları giderir. İleri yaşlarda ortaya çıkan kemik problemleri mango ile önlenebilir. Mango, kemikleri güçlendirerek çeşitli kırılmaların önüne geçer. Mangonun göz sağlığına da birçok yararı bulunur. Yaş arttıkça ortaya çıkan kuruluk, bulanıklık gibi göz rahatsızlıklarına karşı etkilidir. Beyinsel fonksiyonların korunması ve geliştirilmesinde büyük faydaları bulunur. Uyku problemlerini gidermede etkilidir. Konsantrasyon eksikliği yaşayanlarda mango tüketimine önem vermelidir. 

Mango, bağışıklık sisteminden vücudun birçok sistemine kadar faydası bulunan bir meyvedir. Ancak fazla tüketildiğinde vücuda çeşitli zararları bulunabilir. Özellikle ciltte kuruluk, kızarıklık, kaşıntı ve deri döküntüleri görülebilir. Aynı zamanda burun akıntısı, öksürük, nefes problemleri de oluşabilir. Alerjik reaksiyonların dışında kilo artışına da neden olabilir. Bundan dolayı dikkatli tüketilmelidir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Mango Soymanın En Pratik Yolu
Her Yerde Bulunmayan Bulunsa da Alınamayan Mangoyu Size Daha Sempatik Gösterecek 17 Neden

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı