Manchester United'ın 7 Numara Efsaneleri

Her futbolcunu formasını giymek istediği bir kulüptür Manchester United. Peki ya ManU'lu oyuncuların giymek istediği forma hangisidir? Bu sorunun cevabı tabiki United tribünlerinin, Sir Alex Ferguson'un ve hatta o formayı giymemiş olanların bile favorisi olan 7 numaradır.

George Best

Forma numaraları hep belli mevkilerle bağdaştırılmak istenmiştir. 9 numara forvet, 1 numara kaleci, 2-3 ve 4 numaralar defans, 10 numara ofansif orta sahalara nasip olmuştur genelde. İşte 7 numaranın da kendisine bir mevki edinmesi bir efsanenin sırtına geçmesiyle oldu: George Best! 'İçki ve kadınsız geçirdiğim 20 dk. hayatımın en kötü zamanıydı' diyebilen bir alemci, taçlı dünya güzeliyle birlikte olduğu gecenin ertesi gününde sarhoş bir şekilde gittiği antrenman ve akşamında oynadığı maçın kahramanı bir adamdan söz ediyoruz. Modern futbolun ilk klasik sağ kanatlarındandı. Futbolu çok çok iyiydi ama onu halkın gözünde yıldız ve efsane yapan şey inanılmaz düzensiz yaşam tarzı ve içki, gece hayatı ve hatta uyuşturucuya olan bağımlılığına rağmen bunları yapabilmesiydi. George Best başlı başına bir yazı konusu olur. Bu yazıda bu kadar anlatmamın sebebi 7 numara akımını başlatan isim olması. Pele is good, Maradona better, George Bestdedikten sonra bayrağı devralan diğer Manchester United 7 numaralarına dönüyoruz.

Steve Coppell

Best'in erken vedası sonrasında forma Steve Coppell'in sırtında biraz duraklasa da 7 numarayı giyenler efsanelerine girenlerden oldu.

Bryan Robson

Bryan Robson bu formayı 12 senesi kaptan olmak üzere 13 sene taşıdı.

Eric Cantona

Robson'dan sonra Manchester şehrinin asi çocuğu, kalkık yakalı Eric Cantona'ya emanet etti Sir formayı. Sinirlendiğinde uçan tekmeyle seyirciye dalan o kırmızı, önünde SHARP arkasında 7 yazan formayı taşıyan ustayı izleyince etkilenmemek elde değil.

David Beckham

Ünlü bir ismin giydiği formayı müzelerine kaldıran diğer kulüplerin aksine Sir Alex Ferguson o formayı hep sahalarda tutmak istedi ve bunu başardı. Cantona'dan sonra günümüz futbolunu en önemli frikikçi ve muz ortacılarından birine, 18 yaşındaki David Beckham'a teslim etti. Yıldız oyuncu 10 yıl boyunca efsane formayı terletti.

Cristiano Ronaldo

Beckham Real Madrid'e transfer olurken taraftarlar hiç de üzülmedi çünkü formayı devralan bir başka 18 yaşındaki Cristiano Ronaldo'ydu. Modern futbolun dehası, üstün fizik, teknik ve mental özellikleriyle 'editlenmiş' hissiyatı veren bu insanüstü yıldız, bilinen çoğu futbol kaidelerini devirmeyi başardı. 7 numarayı bırakıp giderken de arkasında 6 senelik başarılarla dolu bir ManU kariyeri ve kulübün kasasında 94 milyon Euro bıraktı.

Antonio Valencia

Ronaldo'nun takımdan ayrılmasından sonra kısa süreliğine Wigan Atletic'ten transfer olan Antonio Valencia bu formayı giydi.

Micheal Owen

Ferguson bundan sonra kime güvenecek derken hiç umulmayan birşey oldu ve Sir formayı Liverpool'lu Michael Owen'a verdi. Geleneklere biraz ters olan bu davranış taraftarları tedirgin etse de hocanın bunu yapmasındaki sebep anlaşılırdı: yaşı ilerlemiş ve kendine güvenini kaybetmekte olan bir forvete moral vermek. Evet üstelik Owen diğer 7 numaralar gibi orta saha değil bir forvet. Diğerleri gibi olmasa da Owen'ın da bu formayla başarılı olacağını ummak istiyoruz. Şimdiye kadar başaramamış da olsa... 

Real Madrid Raul'un ardından 7 numaralı formayı müzesine kaldırdı. Bu bir futbolcunun yaşayabileceği en büyük onurlardan bir tanesi. Peki ya Manchester United ve Ferguson'un taktiği? Sizce Raul mu daha mutludur yoksa Ronaldo mu George Best, Eric Cantona ve David Beckham gibi yıldızlara nasip olan formayı giydiği için daha mutludur. Ben tercihimi Kırmızılar'ın taktiğinden yana kullanıyorum. Çünkü formanın hep saha içinde kalıp ManU için savaşması futbol ruhuna daha çok yakışıyor.

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı