Maliyet İçin Yapılanlar Midenizi Bulandıracak! Uzmanlar Sucuktaki Hileye Dikkat Çekti

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sefaköy'de kurulan bir tezgahta üç kangal sucuğun 150 TL'den satıldığı görüntüler, sosyal medyada gündem olmuştu. Olayın ardından Gıda Mühendisi Doç. Dr. Murat Doğan sucukta yapılan hilelere dikkat çekerek uyardı.

Sucukta yapılan fiyat oyunları, halk sağlığını tehlikeye atarken Doç. Dr. Murat Doğan da hileleri anlattı.

Doğan, ucuz ürünlerde kemik tozu, sakatat ve bitkisel proteinlerin kullanıldığını, bunların da sağlık açısından oldukça riskli olduğunu aktardı.

"Sakatat, mide, pankreas ve kemikler kullanılıyor"

Doğan, 'Sucuk içerisinde kıyma ve baharat karışımından başka bir şey olamaz. Ancak tağşiş dediğimiz yani aldatmaca yapılan işler var. Merdiven altı üretim yerlerinde bunlar yapılabiliyor. Temel olarak aslında iyi olmayan etler kullanılıyor. Sakatat türü etler, hayvanın kullanılmayan yerleri, pankreası, midesi, bağırsaklarının bir kısmı. Et mezbahadan çıkıyor ve çıktıktan sonra kemikler kalıyor. Bu kemikler ya hayvan yemi olarak gönderiliyor ya da mama olarak yapılması için fabrikalara gönderiliyor.' dedi.

Kasaplar, sucuğun kilosunun en az 600-650 lira seviyelerinde olmasını belirtirken Doğan da ucuz ürünlerde bolca tavuk derisinin kullanıldığını ifade etti.

Doğan, 'Yapılan şeyler baharatı artırarak istenilen tadı yakalamak. Tarım Bakanlığı bunlarla ilgili çalışmalar yapıyor ama merdiven altı yerlerin bulunabilmesi lazım. Tavuk da karıştırılıyor. Türk Gıda Kodeksine göre sucuk dediğimiz şeyin içerisine kesinlikle tavuk eti olamaz. Yani kanatlı et olamaz. Maliyetleri düşürmek için yapılan bazı şeyler var. Bolca tavuk derisi katılıyor. Tavuğun iç kısımları, kemikli kısımları çamur haline getiriliyor sucuğun içerisine kuter yapılırken katılıyor. Bunların hepsi hem sağlığımızı etkiliyor hem de doğru ürünü tüketmememize neden oluyor' diye konuştu.

Uzmandan Parvovirüs B19 Uyarısı: Özellikle Okul Çağındaki Çocuklarda Görülen “Beşinci Hastalık”

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
29.02.2024

youtube'dan açın izleyip evde yapın, bir daha dışarıdan almazsanız. o kadar net söylüyorum.

29.02.2024

İşte Tarım Bakanlığı her sene bu madrabazların listesini yayınlardı, hatta hakimiyet, pınar, beşler, şok un lezzetlim markası falan da vardı, çevremizdeki marketlerde satılan bu sözüm ona dana sucukların içinde kanatlı sakatatına hatta tek tırnaklı etlerine bile ratlanmıştı, bu liste 2 yıldır nedense yayınlanmıyor.

29.02.2024

FACEBOOK TA AFYON ADRESLİ O KADAR ÇOK SİTE VARKİ SUCUK SATAN KİLOSUDA ÇOK UCUZ 150 TL CİVARI YORUMLARA BAKTIM YÜZLERCE HERKES ÇOK MEMNUN ÇOK MET EDİYORLAR ASLINDA BU FİATLARLA SATILMASI MANTIKLI DEYİL İÇERİĞİ BÜYÜK ORANDA YAĞ VE BAHARATLA SAKATAT VA AZ BİR MİKTARDA ET KOYMUŞLARDIR YEMİN ETSELER BAŞLARI AĞIRMASIN DİYE.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ