Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Kira Kontratları E-Devlet Üzerinden Yapılacak, Tüm POS Cihazları Değişecek”

CNN Türk’e konuk olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önemli açıklamalar yaptı. “Niyetimiz tüm kira sözleşmelerini bundan sonra e-devlet üzerinden yaptırmak” diyen Şimşek işletmelere yeni POS cihazlarının getirileceğini açıkladı. 

İşte Mehmet Şimşek’in açıklamalarından satır başları:

Harcamaları gözden geçireceğiz. Daha üretken, verimli alanlara yönelteceğiz. Kayıt dışılık ile mücadele edeceğiz. Çok ciddi düzenlemeler çalışıyoruz. Nokta atışı olacak.

Kayıt dışı ile mücadele ederek, bütçe açığını daha kalıcı bir şekilde kontrol altına alacağız. Kayıt dışılık hak yemek demektir.

Seçim öncesinde kasıtlı üretilen spekülasyonlar var. Hazirandan itibaren itibaren yeni bir nesil pos makinesi konulacak. Herhangi bir şehrin, çok işlek bir restoranı örneğin. Gün boyu ekmek, su gibi KDV yüzde 1 fiş kesilmiş. Bize haber verecek bu makine ile.

Niyetimiz tüm kira sözleşmelerini bundan sonra e-devlet üzerinden yaptırmak. Son 2 ayda 420 binden fazla kapı çaldık. Elimizdeki bilgilerle, fiili durumu karşılaştırdık. Bu ay sonunda kira beyannamesi verilmesi lazım.

Maalesef seçim öncesinde bazı çevrelerin özellikle seçim sonrası için belirsizlik, güvensizlik yaratma çabası var. Öyle bir hala aldı ki çok abartılı ifadeler. Bizim seçim sonrasına ilişkin orta vaadeli programda ön görmediğimiz bir şey yapmayacağız.

Vergi ile ilgili tutumuz net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini artırmayacağız. KDV genel oranları artırmayacağız. İstistanalar varsa, indirimli olanlar var ise bunu gözden geçireceğimizi zaten söylemiştik. Motorlu Taşıtlara ilave bir oran gündemimizde değil.

Mehmet Şimşek Açıkladı: Zorunlu Deprem Sigortasının Kapsamı Genişliyor

Popüler İçerikler

Arda Turan 'Seçil Erzan' Tezahüratlarına Tepki Gösterdi: 'Kendi Stadımda Bile Laf Söylenmesini İstemem'
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
YORUMLAR
07.03.2024

Zenginlere getirdiğiniz vergi affına da bi son verseniz keşke

08.03.2024

bedavadaya affetmiyorlardır. ödeniyordur birilerine bir şeyler 😛

07.03.2024

yandaşların vergi borcu silmeyi de kaldırın sonra ciddi ciddi konuşalım

07.03.2024

Harbi her seferinde ÖTV'yi saymıyor. Geçirecekler.

TÜM YORUMLARI OKU (33)