Malezya’da Tüm Otomobiller Fişlenecek

Malezya, kişisel gizlilik konusunda çok tartışılacak bir karara imza atıyor. Gelen haberlere göre ülke, tüm araçlara RFID etiketleri ile etiketlenme zorunluluğu getirmeye hazırlanıyor.

2018 yılına kadar tüm araçlara uzaktan okunabilen radyo frekanslı tanımlayıcı etiketlerin yerleştirilmesi planlanıyor. Yeni sistemin polislerin suçluları daha efektif bir şekilde yakalayabilmesine olanak sağlaması, araç hırsızlığı ve sahtekarlığı ile mücadeleyi daha etkin hale getirmesi ve yollardaki trafik durumunun gerçek zamanlı olarak ölçümlenmesine olanak sağlaması gibi avantajları bulunuyor.

Devlet, kolay sökülebilen RFID etiketleri için de önlemini almış durumda. Araçlara yerleştirilecek olan RFID etiketleri, kendilerine müdahale edilmesi durumunda polislere bilgi aktaracak şekilde tasarlanacak.

Birçok avantajına rağmen RFID sistemleri, kişisel gizliliği ihlal ettikleri gerekçesiyle gelişmiş ülkelerde kullanılmıyor.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

TMSF Programı Yayından Kaldırdı: Okan Buruk İddiasının Ardından Show TV, Sevilay Yılman'ın İşine Son Verdi!
Sadettin Saran, Ela Rümeysa Cebeci ile Mesajlaşmalarını "Şakalaşmaydı" Diyerek Kabul Etti
Oytun Erbaş'ın "Hokkabaz" Çıkışına Köpüren İrem Derici Ağzına Geleni Saydı: "Kı*ımın Profesörü!"