Makyaj Malzemelerinizi Seyirlik Değil de Ömürlük Kullanabilmeniz İçin 16 Müthiş Tüyo

'En güzel giysimiz cildimiz!' furyasına katılıp, makyaj malzemesi seçimlerimizi de bu yönde yapan biz kadınlar, sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için onlara servet harcıyoruz. Peki onları ne kadar tasarruflu kullanıyoruz?

İşte makyaj malzemelerinizin ömrünü uzatacak birbirinden süper tüyolar:

1. Kırılmış ve paramparça olmuş farlarınız için kurtarıcınız: Alkol

Yapmanız gerekenler basit:

Önce kırılmış olan farınız etrafa daha fazla dağılmasın diye, streç filmle sarın. Homojen bir hale getirmek için streç filmin üzerinden kaşık/spatula yardımıyla ezin. Ardından birkaç damla alkol damlatın. Karıştırın ve kaşık yardımıyla sıkıştırın. Bir kaç saat bekletin, süreci hızlandırmak için soğutucuya da atabilirsiniz. Eskisinden çok daha sağlam olduğunu göreceksiniz!

2. Yukarıdaki tüyoyu allık, pudra gibi kırılma ihtimali olan diğer makyaj ürünlerinde de kullanabilirsiniz!

3. Yine de önlemini daha önceden almak isteyenler için, çanta içindeki çarpmalarda hava yastığı görevi üstelenecek bu makyaj temizleme pamuklarından faydalanabilirsiniz.

4. Yaz sıcaklarına dayanamayıp kırılan rujunuzu kurtarmak ister misiniz?

Şekildeki gibi kırılan tarafın altını çakmak yardımıyla ısıtın. Bu arada elinizi yakmamaya da dikkat edin :) Sonra diğer parçayla birleştirin. Birleştiği yere yeniden sıcaklık verip, iyice birbirlerine yapışmasını sağlayın. 10-15 dakika soğutucuda beklettikten sonra kullanabilirsiniz.

5. Biten rujunuzu yeniden hayata döndürün!

Öncelikle siz de benim gibi israftan nefret eden birisiyseniz ve bitmiş rujunuzun dibini acıyarak atıyorsanız bu tüyo tam sizlik! Bir spatula ya da bıçak yardımıyla bitmiş rujun dibini sıyırıp bir kaşığa koyun. Kaşığı mumun sıcaklığında eritin. Eski lip balm kutunuza ya da kozmetikçilerde kolaylıkla bulabileceğiniz bu minik kutucuklara erittiğiniz ruju dökün. Dolapta katılaşana kadar beklettikten sonra rujunuz da hazır!

Not: 'Dibinde ne kadar var ki!' diyenler, inanın sizi bile şaşırtacak kadar rujunuz olacak :)

6. Bittiğini sandığınız fondöten tüpleri...

Bitmiş tüpü ikiye kesin. İçindeki kalan ürünü spatula veya bıçak yardımıyla yine kozmetikçilerde kolaylıkla bulabileceğiniz bu küçük kutulara doldurun.

7. Havayla temas eden maskara, uzun süre kullanımdan sonra koyulaşmaya başlar.

Ilık suyla doldurduğunuz bir bardağın içine, kapağını sıkıca kapattığınızdan emin olduğunuz maskaranızı atın. Su soğuyana kadar bekleyin. İçindeki maskaranın çözüldüğünü fark edeceksiniz.

Ayrıca her kullanımdan önce ürünü iki avucunuz içinde ısıtmanız da, faydalı olacaktır.

8. Bitmek üzere olan maskaranızın içine birkaç damla lens solüsyonu ekleyin; bir süre daha kullanın! :)

9. Jel liner kullananların en büyük sorunu: Kurumaları!

Bu tip ürünleri kullananlara ilk tavsiyem, her kullanımdan sonra liner' kutusunu ters çevirmeleridir. Bu kuruma süresini uzatacak olsa da ne yazık ki önlemeyecektir.

Ürün kuruduğunda ve çatlamalar belirmeye başladığında ise içine yine lens solüsyonu ekleyin. Karıştırın. Homojen karışım elde ettiğinizden emin olduğunuzda, daha kolay kullanım için yüzeyini düzleştirmeyi de ihmal etmeyin.

10. Göz makyajınızın akmamasını ve daha az ürünle, çok daha pigmentli bir bitiş istiyorsanız, göz makyaj bazı kullanmalısınız.

11. Makyaj süngerinizi ise bir sabun yardımıyla temizleyebilirsiniz.

Adeta bir bakteri yuvası olan makyaj süngerleri hafta bir defa temizlenmeli. Bunun için sabun kullanabileceğiniz gibi, bebek şampuanı da tercih edebilirsiniz. Sabun kullanıyorsanız tek dikkat etmeniz gereken şey, sabunun daha önceden kullanılmamış olması.Not: Benim favorim kesinlikle bebek şampuanları 😊

12. Göz kaleminin ucunu açarken kırılmasından, hangimiz şikayetçi değiliz ki?

Oysa ki çözüm çok basit: Göz kaleminizi kalemtıraşla açmadan önce birkaç dakika buzlukta bekletin. Özellikle yaz mevsiminde bunu yapmadan kaleminizi açmayı aklınızın ucundan bile geçirmeyin!

13. Kalem Liner kullananların çilesi: Bir hafta içinde kurumaları

Her markanın kalem eyeliner'ını denemiş birisi olarak  şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, kurumayanı yok! Yapamıyorlar yani. Benim de sık sık başvurduğum bir yöntem olan, kalem liner'ı musluk suyunun altına birkaç saniye tutmak işinizi görecektir. Her kuruma vakasında bu yöntemi kullanın, işe yaramamaya başladığındaysa yeni bir ürün almanızın vakti gelmiş demektir.

14. Açılmayan oje'nizin kapağını, şekildeki gibi sıcak su içinde bekletin.

Elinize yakmamaya özen gösterin.

15. Ağdalaşmaya başlamış ojenizi hayata geçirmek için, oje inceltici'den faydalanın.

Ojenizin içine bir kaç damla damlatın ve çalkalayın. İşe yaradığını göreceksiniz.

16. Bitmek üzere olan parfümünüzü, vücut kreminizin içine sıkın.

Krem kutusunu sallayın ki parfüm eşit dağılabilsin. Hafif olsa da, daha uzun süre o çok sevdiğiniz parfümü soluyabileceksiniz :)

Popüler İçerikler

“At Suratına” Sahip Olmak İçin Yüzlerce Estetik Operasyon Geçiren Kadın Gündem Oldu
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR

1 numarayı gorunce; cılgınlık yapıp dunya para vererek taksitle aldıgım allıgımın, ambalajını acar acmaz tek hareketle elimden dusup paramparca olması geldi, hey gidi..

Pasif Kullanıcı
17.08.2015

bir tek rimelim olsun bana bir şey olmaazz :D

Pasif Kullanıcı
17.08.2015

onca para verip aldıgım pudram elimden düşüp paramparça olmuştu oysaki daha icind vardı ama tabiki ben onu attım şimdi ise pişmanım bu içeriği yapmakta geç kaldın ondeio :(

17.08.2015

ağlattın :(

TÜM YORUMLARI OKU (20)